Öğrencilerin başarılarını arttırılması, aile, okul ve öğrenci arasında ki koordinasyonun sağlanması için düzenlenen toplantıya öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı.

Öğretmenler velilere öğrencilerin eğitiminin daha iyi seviyeye gelmesi için neler yapabileceklerini anlatarak, okul ile bağlarını daha da güçlendirmelerini istediler.

Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün düzenlenen toplantıda bir açıklama yaparak, Erzincan’ın ileriki zamanlarda eğitimde daha yukarılara çıkacağını söyledi.

Eğitim seviyesinin artmasında ailenin öneminden bahseden Gün, şunları söyledi; “2016-2017 eğitim öğretim yılı hepimize hayırlı olsun. Erzincan olarak bu yıl güzel bir yıl geçirdik.  Eğitim öğretim yılımızı sayın başbakanımız, sayın milli eğitim bakanımız ve Ulaştırma denizcilik ve haberleşme bakanımız ile birlikte açtık. Bu bizim için son derece güzel. Erzincan fiziki altyapı olarak Erzincan’da iyi yerlerde. Temel eğitimden ortaöğretime geçiş olarak ilimizin Türkiye’de ilk 10’da bulunuyor. Din kültürü ve Ahlak Bilgisinde3, inkılâp tarihinde 4, Fen bilimlerinde5, yabancı dilde 6, 10’un üzerinde olan derslerimiz var onları da yukarılara taşımak şartı ile inşallah bu yıl ilk 5’in üzerine çıkmak ve orada kalıcı olmak. Bizim Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, velilerimiz ile ilgili olarak şunları söylüyoruz. Şu an itibari ile ihtiyacımız olan tek şey var, o da velilerimizin okullarımıza gelmesi. Başarıyı elde edebilmemiz için velilerin bizimle sürekli irtibat halinde olması gerekiyor. Bu okulumuz Erzincan’ın lokomotif okullarından sadece bir tanesi. Sadece akademik başarı bizim için önemli değil, özellikle bizi biz yapan insani, ahlaki, milli, manevi değerlerimiz buna değerler eğitimi diyoruz. Biz Erzincan’da iki yıldır değerler eğitimi adına farklı çalışmalar yapmak sureti ile öğrencilerimize bu değerleri katmaya çalışıyoruz. Öğrencilerimizi yetiştirmek zorunda isek diyorum ki bu yavrularımızın bütün eksikliklerini tamamlayacağız. Ve inşallah hem eğitim hem öğretim yönünden yarınlara çocuklarımızı çok iyi şekilde hazırlayacağız” dedi.

Düzenlenen programa Erzincan Valisi Ali Arslantaş’ın eşi Hatice Arslantaş’ta iştirak etti. 

Editör: Doğu Gazetesi