Erzincan Bilim ve Sanat Merkezi’nin katkıları ile düzenlenen etkinlikte öğrenciler gökyüzünü yakından inceleyerek meraklarını giderdiler.

Etkinlik ile ilgili konuşan Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, farklı zaman ve mekânlarda eğitim vererek öğrencilerin öğrenme isteklerini arttırmayı hedeflediklerini söyledi.

Amaçlarının gökyüzünün gizemini öğrenciler, öğretmenler ve veliler için bir nebze de olsa aydınlığa kavuşturarak, bilimin gökyüzüne açılan kapısını aralamak olduğunu söyleyen Aziz Gün, yapacakları gözlemlerle gökyüzünü öğrenciler için bir laboratuvar haline getirerek onların düşünme ve sorgulama potansiyellerini artırmak, bilimsel bilgiye ve araştırma yapmaya dair heves ve ilgilerini en üst düzeye çıkarmalarını hedeflediklerini belirtti.

Aziz Gün konuşmasında şu ifadelere yer verdi;Bu etkinliği yapmamızda ki temel amaçlardan en öncelikli olarak özellikle hem eğitimi hem öğretimi belli zamana aksetmek, belli mekânlara hapsetmenin dışında farklı zaman ve mekânlarda eğitim öğretimin yapılabilirlik olmasını planladık. Bir diğeri çocuklarımızda merak ve heyecan uyandırmak. Bu heyecanı ve merakı sağlamamız halinde onların öğrenmeyi daha isteyerek yapmalarına vesile olacaktır diye düşünüyoruz. Hızla gelişen bilim ve teknoloji var ancak şu an gizemini koruyan bir gökyüzü var. Ve bu gizem hala devam etmektedir. Gelişmiş ülkelere baktığımız zaman son yıllarda yapmış oldukları çalışmalar astronomi ve bilimi ön plana almışlar. Çocuklarımızda ki ve velilerimizde ki merakları bir nebze olsun azaltabilmek için gökyüzü gözlem etkinlikleri adı altında ilk olarak burada başlattık. Amacımız bütün ilkokullarımızda bu etkinliği düzenlemek. Bilim sanat okulumuz var eğitim ve öğretim ile ilgili olarak bu konularda üzerine düşeni ziyadesiyle yerine getiriyor.”

Editör: Doğu Gazetesi