Erzincan Üniversitesi  İç Mekanı Tasarımı Bölümü öğrencileri yıl sonu tasarım sergisinin açılışını Erzincan Vali Yardımcısı Fatih Kaya ve Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu birlikte yaptı.

Birbirinden renkli tasarımları inceleyen Erzincan Vali Yardımcısı Fatih Kaya ve Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, bölüm öğrencilerini tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

Düzenlenen sergi ile ilgili açıklamalarda bulunan Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, öğrencilerin olağanüstü projelere imza attıklarını ve başarılarının devamını diledi.

Çapoğlu açıklamasında şunlara yer verdi; “Yoğun bir öğretimin sonunda yıl içerisinde öğrencilerimiz bütün emeklerini sergilemiş durumda.  İç mekan  tasarım bölümü öğrencilerimiz meslek yüksek okulumuzun öğrencileri , her birisi birbirinden değerli ve güzel eserlerini yıl içerisinde hazırladıkları eserlerini  burada sergilediler, izlediğim kadarıyla hepsi birbirinden farklı  konseptler, farklı fikirler ihtiva eden eserler, bunların pek çoğunun ticari yöne dönebileceğini biz görmekteyiz . Bu manada öğrencilerimize bu şekilde konsepti olan  ürünlerin geliştirerek muhakkak ticari ürüne dönüştürebilme önerisinde bulunuyorum inşallah bunu  gerçekleştirirler . Ben öğrencilerimle gurur duyuyorum hakikaten neleri bu yaşta başarabileceklerini görmek beni  çok mutlu ediyor,  Valimizle beraber  birlikte bu sergiyi  geziyoruz, arkadaşlarımızla inşallah her yıl daha güzel ürünleri burada sergileme fırsatı buluruz” dedi.

Daha sonra kısa bir açıklama yapan Vali Yardımcısı Fatih Kaya; ” Sergimiz Erzincan Üniversitesi Merslek Yüksekolu iç mekan tasarım bölümünün hazırlamış olduğu bir sergi, Rektörümüzle birlikte geziyoruz. Çocukların kendi iç dünyasına yansıttıkları daha doğrusu kağıtlara ve şekillere yansıttıkları ve çıkan bu ürünleri beraber değerlendirdik. İnşallah çocukların bu hayal dünyalarına yansıtmış oldukları bu tasarımlar ticarete dönüşebilir ve ticaret açısındanda çok faydalı olduğunu düşünüyoruz çocuklara ve üniversitemize hayırlı olsun inşallah teşekkürler” dedi.

İç mekan tasarımı bölümü 1. Sınıf ögrencisi  Selim Murat ise yaptıkları çalışmalar ile ilgili verdiği bilgilendirmede; ” Erzincan Üniversitesi  İç Mekanı Tasarımı Bölümü öğrencilerden tasarım fikirli adlı projemizde bulunduk. Öğrenci arkadaşlarımız burada mobilya dekorasyon ile ilgili eşyalarımızı geri dönüşüme kazandırabilmek için mobilyalarımızı dekorasyon üzerine daha çok restorasyon yapıldı, boya işciliği zımpara ile tek tek  fedakarlık yaparak  okul çıkışında, atölyede öğretmenler ile atölyelerde işyerlerinde daha çok sanayide çalışarak fedakarlık yaparak bu hale geldi bu tasarım projesi sergimiz. Saat tasarımları oldu burada, aydınlatma tasarımları oldu ve mimari projeler ile mimari tasarımlarımız oldu burada vatandaşlarımızın beğenisine sunuyoruz teşekkür ederim” dedi.

Editör: Doğu Gazetesi