Erzincan İmam Hatip okullarının kuruluşunun 50. Yılı dolayısıyla Ensar Vakfı gençlik kollarından TOBB Binali Yıldırım kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi konferans salonunda İmam Hatip Okullarının dünü bugünü konulu etkinlik düzenlendi.

İlk olarak selamlama konuşmalarını yapmak üzere kürsüye gelen TOBB Binali Yıldırım kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi Okul Müdürü Uğur Mutlu konuşmasın da; “Anadolu İmam Hatip Kisesi Mezunu olduğunu ve İmam Hatip Mezunu olmaktan dolayı da gururluyum. Şimdi ise İmam Hatip de okul müdürüyüm. İmam hatip okullarının kuruluş yılı dolayısıyla Ensar Vakfı okulumuz da bir etkinlik düzenledi kendilerine teşekkür ederim” dedi.

Ensar Vakfı Başkanı Çetin Solak ise yaptığı konuşmasın da; “Vakfımız bünyesinde faaliyet gösteren genç Ensar kız komisyonumuz okullarımızın kuruluş yıl dönümü münasebetiyle bu etkinliği düzenledi. Ensar vakfı 1979 yılın da ülkemiz ve milletimizin milli ve manevi değerlerine hizmet etmek amacı ile İstanbul genel merkezli kurulmuş il ve ilçelerde 170 şubesi ile hizmet yürütüyoruz. Vakfımızın uzmanlaşma yoluna giderek din ve değerler eğitimi ile ahlak eğitimini kendisine şiar edinmiş ve bu yolda hizmete devam ediyoruz.

Sizler imam Hatipliler olarak bizlerin ana faaliyetlerimiz içerisin deşiniz diyen başkan Çolak, dolayısıyla bugün burada birlikteyiz. Vakfın faaliyetleri hakkında da bilgi veren Ensar Vakfı İl Başkanı Çetin Solak, Öğrencilere yurt imkânı, burs imkânı sağlamak, öğrencilerimizin eğitim hayatları boyunca katkı sağlayabilmek ve öğrencilerimizi geleceğe hazırlamak. Ensar Vakfı Erzincan şubesi olarak bu faaliyetleri en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz. Burada oluşumuzun ana gayesi sizlerle tanışmak ve Ensar ruhunu birlikte yaşamak ve paylaşmak. Biliyorsunuz ki Ensar kardeşliği kardeşliklerin en üstünüdür ifadelerini kullandı.

Son olarak konuşmalarını yapmak üzere kürsüye gelen Erzincan İl milli Eğitim Müdürlüğü Din İşleri şube Müdürü Abdullah Şahin şu ifadeleri kullandı; “İmam Hatipli olmak bir yerlere birçok şeye ait olmak demektir. Yaşadığımız 15 Temmuz olayının önünde en dik duran sizlerdiniz İmam hatip okullarımızdı. İlkokul müdürlüğü döneminde yaşadığı olayı anlatırken duygulanan Din İşleri Şube müdürü Şahin, Başı örtülü öğretmenleri müfettişlerden saklamak için kalorifer dairesinde beklettiğini fakat artık bunların bittiğini siz değerli öğrencilerimiz olarak geleceğimiz olduğunuzu ifade etmek istiyorum” dedi.

Yapılan konuşmalarda sonra ilk olarak Ensar Vakfının Kuruluşu ve çalışmalarının anlatıldığı slayt gösterisi sonrası Genç Ensar kız komisyonu olarak yapılan çalışmalar anlatıldı. Son olarak İmam Hatiplerin kuruluşu be günümüz de imam hatip nesli ile ilgili olarak gösterilen slayt sonrası program sona erdi.

Salonu dolduran TOBB Binali Yıldırım kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi Öğrencileri düzenlenen program ile ilgili olarak okul müdürlüğüne ve Ensar Vakfı yönetimine teşekkür ettiler.

Erzincan TOBB Binali Yıldırım kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi Konferans salonun da düzenlenen etkinliğe Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğü Din İşleri Şube müdürü Abdullah Şahin, Ensar Vakfı İl Başkanı Çetin Solak, Okul Müdürü Uğur Mutlu, Okul idarecileri ve öğrenciler katıldı.

Editör: Doğu Gazetesi