Erzincan Şehit Er Süleyman Aydın Ortaokulu’nda açılan Bilim Fuarı’na katılım oldukça yoğun oldu. Sergilenenler arasında en dikkat çeken proje ise 15 Temmuz Darbe girişimi sabahını gösteren çalışma oldu.

Düzenlenen Bilim Fuarı ile ilgili açıklamalarda bulunan Şehit Er Süleyman Aydın Ortaokulu Müdürü Bilgihan Kılıç şu ifadelere yer verdi; “Büyük Türk Milletti 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı bedenini, yüreğini ve benliğini ortaya koyarak dünya demokrasi tarihine altın harflerle yazılacak bir destan yazdı. Bizde bir eğitim kurumu olarak bu demokrasi destanının yaşatılması, öğrencilere aktarılması ve toplumsal bilincin oluşması adına bir katkıda bulunmak istedik. Sevgili öğretmenimiz Burcu Kalender Kondu ve öğrencimiz Esila Güneş ' e teşekkür ederiz.”

Şehit Er Süleyman Aydın Ortaokulu Öğrencisi Esila Güneş ise kısa açıklamasında; “Öğrenci açıklaması: Biz kısık sesleriz, yaşımız boyumuz küçük ancak bu küçücük bedende kocaman bir yürek taşıyoruz. Dilimizin döndüğü, gücümüzün yettiğince sergimizle de darbeye dur diyoruz. Şehitlerimizin gökyüzüne yükseldiği yerden öpüyoruz” dedi.

Açıklamaların ardından sergilenen projeler tek tek incelendi. Öğrenci ve velilerin yoğun ilgi gösterdiği fuar ziyaretçilerini bekliyor. 

Editör: Doğu Gazetesi