Sarıkamış Şehitleri Anma Programı ve 105.Yıl Etkinlikleri için düzenlenen Sarıkamış gezisine Almanca öğretmeni Sema Yıldırım ve 24 öğrenci katıldı.

Öğrenciler öğretmenler önderliğinde, Erzincan'dan Doğu Ekspresi treniyle hareket ederek Sarıkamış'a ulaştı. Öğrenciler, Sarıkamış Şehitleri Anma Yürüyüşü için belirlenen 6 km'lik güzergâhı ülkemizin her köşesinden gelen her yaştan insanla birlikte yürüyerek ve soğuğu iliklerinde hissedip ecdatlarının vatan savunması için çektikleri sıkıntıları düşünerek tamamlayarak tören alanındaki etkinliklere katıldılar. Sarıkamış'tan Erzincan'a dönen öğrencileri karşılamaya gelen veliler gururlu coşkusu tüm istasyona yayıldı ve duygu dolu anlar yaşandı.

Gezi ile ilgili düşüncelerini dile getiren Almanca Öğretmeni Sema Yıldırım ''Okul idaremiz başta olmak üzere, gezinin düzenlenmesinde işbirliği içinde olan Rehberlik öğretmenimiz Selma Doğan'a, her daim desteklerini esirgemeyen Coğrafya öğretmenimiz Muhammet Anur'a, Sarıkamış'ta bize konaklama ve ulaşım imkânı sunan Sarıkamış Kaymakamlığı'na ve Sarıkamış İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne, son olarak da kıymetli velilerimize çok teşekkür ederiz ve gelecek yıl daha kalabalık bir grupla programa katılmayı arzu ediyoruz.'' dedi.

Editör: Doğu Gazetesi