Erzincan Anadolu Lisesi olarak ilk kez 2015 eğitim döneminde başlattıkları destekleme kurslarının verimini almaya başladıklarını belirten Okul Müdürü Talip Atalay, “Okul olarak başlattığımız yaz kampı uygulamamız ile Erzincan Eğitimine katkı sunmaya başladık. Bu üçüncü yılımız ve üçüncü yılımızda da katkılarımız devam ediyor. Gerçekten çok iyi bir ilerleme var. Mevcut 144 öğrencimizden 132 tanesi halen destekleme ve yetiştirme kurslarımıza devam ediyor. Öncelikle düzenlediğimiz kurslarımız da Eğitim öğretimin tüm aşamaların da bizlere desteklerini esirgemeyen Sayın Valimiz Ali Arslantaş ve İl Milli Eğitim müdürümüz Aziz Gün beye okulum ve öğrencilerim adına şükranlarımız arz ediyorum dedi.

Eğitim ve öğretimin kalitesinin artması konusunda kendisine görev arz etmiş insanlarız. Bu konuda bir hayli mesafe aldığımız kanaatindeyim diyen Erzincan Anadolu Lisesi Müdürü Talip Atalay, bu yaz sıcaklarında 38- 40 derecenin altın da çocuklarımızın üşenmeden yaz tatillerini feda eden velilerimize ve öğrencilerime özellikle şükranlarımı arz ediyorum. Çocuklarımızın daha verimli bir çalışma yapmaları adına sadece kurs bağlamından ziyade çocuklarımıza sosyal kültürel ve sportif etkinliklerin de yoğunlaştığı bir ortamda eğitimlerini devam ettiriyoruz. Bunun en güzel belirtisi hiçbir eksiklik olmadan yoklama fişlerinin sürekli tam tam tam şeklinde devam eden yaklaşık 1,5 aydır 10 Temmuz’da başladığımız kurslarımız devam ediyor.

Sosyal etkinliklerimiz içerisin de pikniklerimiz var, sabahtan akşama kadar çocuklarımızın çayı semaveri, pastası, böreği, simidi, Poğaçası, kavun, karpuzu, dondurması gibi her türlü imkânları çocuklarımıza sunarak çocuklarımızın sıkılmamalarını severek okula gelmelerine çalışıyoruz. Sosyal etkinlikler kapsamın da ayrıca 25 Ağustos da planladığımız il dışı gezimiz olacak. Çocuklarımızı motive etmek adına, derslere daha motive olabilmeleri adına yapacağımız etkinliklerden biri olarak düşünüyoruz.

Yapmış olduğumuz çalışmalar inşallah bizlere hayırlar getirir diyen okul müdürü Talip Atalay, Geçen yılki uygulamalarımız da bunun verimini aldık. Kurslara başlamadan önce yaptığımız denemelerde önceki yıllara göre farkı açıkça görebiliyoruz. Çocuklarımız kendi istekleri ve velilerimizin destekleri ile kurslarımıza devam ediyor ve faydalı olduğuna kanaat ediyoruz.

Özellikle Öğretmen kadromuza şükranlarımı arz ediyorum. Bu yaz sıcağın da yaz tatillerini feda ederek öğrencilerinin yanında bu işi kendilerine dert edinmiş aşkla şevkle bu işe gönül vermiş tüm öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

Eğitim ibadet anlayışıyla yürür. Bizlerde bu anlayışla önümüz deki yıl LYS ve LGS sonuçlarına göre Erzincan’da ses getirecek duruma sokma arzusundayız. Öğrencilerimizin ve İlimizdeki tüm öğrencilere başarılar diliyorum Allah Yardımcıları olsun ifadelerini kullandı.

12. sınıfa geçen Anadolu Lisesi Öğrencisi Elif Asena Kılıç ise, Okulumuzun açmış oldukları destekleme ve yenileme kurslarına katılıyorum. Kurslar başlayalı 1,5 ay oldu. Kursların bizler için verimli olduğunu düşünüyorum. Okul müdürümüz, öğretmenlerimiz bizlere çok yardımcı oluyorlar. Derslerde ve derslerin haricinde etkinliklerimiz oluyor. Yakında bizlere motive edici olması açısından bir Trabzon gezisi olacak. Üzerimizde emeği olan herkese çok teşekkür ediyorum dedi.

Editör: Doğu Gazetesi