Ziyarette öğrencilere Müdürlük  toplantı salonunda Çevre Müh. Engin BAŞ ve çevre Müh. Furkan Yıldız tarafından Çevre Bilincine yönelik çizgi film izlettirildi. Atıkların kaynağında ayrı toplanması, kağıt, plastik, metal, cam atıkların çöp olmadığı, geri dönüşümün önemi, pillerin çöplere atılmaması gerektiği, suların ve havanın korunması gerektiği anlatılarak, Geleceğin teminatı olan öğrenciler, Gönüllü Çevre Bekçisi İlan edilmiş ve bundan sonra çevreyi koruma konusunda daha hassas olmaları bilinci kazandırılmaya çalışıldı.

Erzincan Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; "Çevre ve Şehircilik İl Müdürümüz Fatih Gündüz ve beraberindekilerle, Öğrencilerimize Gönüllü Çevre Bekçisi rozeti, şapka ve boyama kitabı hediye edilmiştir.  Daha sonra öğrencilerimize yemekhanemizde meyve suyu ve pasta ikramında bulunulmuş, Bahçemizde dikime hazır Güller öğrencilerimiz, öğretmenleri ve personellerimizle birlikte dikilmiştir. Keyifli geçen ziyaret sonunda öğrencilerimiz ve öğretmenleri sayın Coşkun YEŞİLBAŞ Müdürlüğümüzden uğurlanmışlardır.

            ​Erzincan Valiliğimiz Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü olarak tüm vatandaşlarımızla birlikte Çevremizi Farkında Olmamız için, çevre bilincini bir davranış biçimi haline getirebilmemiz için tüm kamu kurum ve kuruluşları, Milli Eğitim, Üniversitemiz, Belediyelerimiz, Sivil Toplum Kuruluşları ile işbirliği içinde yapmakta olduğumuz çalışmaları artırarak sürdürmeyi hedeflemekteyiz.

            Daha güzel, daha müreffeh bir ülke için doğal kaynaklarımızı sürdürülebilir olarak kullanmalı ve bilinçli tüketim yapmalıyız. Vatandaşlarımızın Belediyemizin başlatmış olduğu kaynakta ayrıştırma ve geri kazanım uygulamalarına destek olmalıdır. İl Müdürlüğümüzün çevre ve şehircilik görev alanındaki merak ettiğiniz her konuda ayrıntılı bilgi almak için Müdürlüğümüze şahsen başvurabileceğiniz gibi Çevre ve Şehircilik Hattı ALO 181 arayabilirsiniz” denildi.

 

Editör: Doğu Gazetesi