Erzincan Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen toplantıya İŞKUR İl Müdürlüğü Şube Müdürü İbrahim Ay, Erzincan Milli Eğitim Şube Müdürü Talip Atalay ve çok sayıda öğrenci katıldı. Düzenlenen konferansa konuşmacı olarak İş ve Meslek Danışmanı Metin Erzincanlı katıldı.
Düzenlenen konferansta bir konuşma yapan İŞKUR İl Müdürlüğü Şube Müdürü İbrahim Ay:  “Mutlu ve başarılı olmanın en iyi yollarından biride severek yapılacak bir meslek seçimidir. Hayatın tadına varmak başarmanın onurunu yaşamak için kendinize uygun ve sevdiğiniz meslekte çalışmanın çok önemli olduğunun bilinciyle geleceğe ait tercihler yapılmaz” dedi. 
İl Milli Eğitim Müdürlüğünden Şube Müdürü Talip Atalay konuşmasında “Eğitim kişiye bilmediklerini öğretmek değil, eğitim insana yaşamasını öğretmektir. Dolayısıyla eğitim tam anlamıyla süreç işidir. İnsanoğlunun gözlerini açtığı andan itibaren başlayıp, son nefesini vereceği ana kadar devam eden bir süreçtir. Bunun için ortaokullarımızın 8.sınıflarından itibaren yöneltme yapılır ” diyerek meslek seçiminin öneminden bahsetti.
Program İş ve Meslek Danışmanı Metin Erzincanlı “Meslek Seçiminin Önemi” konusundaki sunumuyla devam etti. 
Editör: Doğu Gazetesi