Erzincan’da düzenlenen programlar ile ilgili olarak Erzincan Millli Eğitim Müdürü Aziz Gün, ilk olarak katılımların oldukça fazla olduğunu bu yüzden emeği geçenlere ve katılanlara teşekkür ettiğini belirtti.

Gün, konu ile ilgili olarak açıklamasında; “Malumunuz 24 Kasım Öğretmenler Günü haftasındayız. 1981’den itibaren 24 Kasım Öğretmenler Günü olarak kutlanmaya başladı. Bu yıl ilimizde Öğretmenler günü’nün öncesi ve sonrasını dolu dolu yaşıyoruz bu bizi fazlasıyla sevindirdi. Aslında Öğretmenler sadece 24 Kasım’da hatırlanmamalı bu bütün yıl devam etmeli ki zaten bunun böyle olması gerekiyor ve öyle olduğunu da biliyoruz. 365 günün her bir günü bizim için öğretmenler günüdür. Öğretmenler bizim kalbimizdedir her zaman onların bizde ki müstesna yeri aynıdır ve her zaman baş tacımızdır. Bu yıl ilimizde etkinlikler çerçevesinde programlar düzenlendi. İlk programımız çok güzeldi. Aynı gün akşam yine bir programımız oldu. Müdürlüğümüz tiyatro ekibi, müdürlüğümüzün klibi ve korosu güzel bir program hazırladı. Bu programlarda bizleri yalnız bırakmayan sayın valimiz, muhterem hanımefendi, protokol ve diğer katılımcılar bizleri onurlandırdılar ve oldukça mutlu ettiler. Programımız yaklaşık olarak bir buçuk saat sürdü ve bu etkinliğimizin hemen akabinde Otelcilik Turizm Meslek Lisesi öğrencileri öğretmen arkadaşlarımıza ve bütün katılımcılara bir kokteyl hazırladılar. Bu programa Sayın Valimiz, muhterem Hanımefendi ve vali yardımcımız Sayın Fatih Bey’ de iştirak ettiler. Teşriflerinden dolayı başta Valimiz olmak üzere herkese ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
 
Emekli öğretmenler unutulmadı

24 Kasım Öğretmenler Günü etkinleri kapsamında 25 Kasım Salı akşamı Hürriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Erzincan eğitimine katkı sağlayan emekli öğretmenlerin katıldığı bir yemek düzenlendi. Düzenlenen yemeğe Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Aldemir, İl Millî Eğitim Müdür Aziz Gün, Maarif Müfettişleri Başkan Vekili Mehmet Zeki Göksu, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri ile emekli olan öğretmenlerve aileleri katıldı. Yapılan konuşmaların ardından samimi bir ortamda gerçekleştirilen programda müzik eşliğinde yemek yenilerek sohbet edildi. Emekli öğretmenlerin geçen yıl 24 Kasım’da başlatılan ve bu yılda devam eden uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Böyle anlamlı bir günde kendilerinin hatırlanarak bir araya gelmelerini sağlayan ve programın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

Emekli öğretmenlere özel olarak düzenlenen program hakkında bir açıklama yapan Gün; “Ertesi gün emekli öğretmenlerimizle bir araya geldik. Öncesinde bir fasıl heyeti ile başladık programımıza ve yemekte 90 emekli öğretmenimizle beraber olduk. Onların serzenişleri şu idi, daha önce üvey evlat olarak kendimizi görüyorduk ama şu an ki çalışmalardan çok memnunuz dediler. Bunun üzerine bende kendilerine şunu söyledim; “hayır, siz hiçbir zaman üvey evlat değilsiniz, demek ki biz size hayırlı bir evlat olmamışız hata bizim” ve bundan sonra öğretmenler günü ve o hafta içerisinde mutlaka emekli öğretmenlerimizle buluşacağız ve bunu geleneksel hale getireceğiz.

Minikler, öğretmen aşklarını kâğıda döktü

Zübeyde Hanım Anaokulu ve Mimar Sinan Anaokulu öğrencileri 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yaptıkları resimleri sergiledi. Erzincan Milli Eğitim Müdürlüğü binası girişinde sergilenen anaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan eserler görenlerin beğenisini topluyor. Sergi bir hafta boyunca açık kalacak. Minik öğrencilerin öğretmen aşklarını kağıda dökmesini değerlendiren Gün açıklamasında; “Ben özellikle minik öğrencilerimizin hazırladığı sergiden bahsetmek istiyorum. Ağaç yaş iken eğilir derler bu yüzden miniklerimizin öğretmen aşkının ne denli fazla olduğunu anlamak adına bu çalışmadan bahsetmek istedim. Okul öncesi öğrencilerimizin hazırladığı öğretmen konulu resim çalışmaları bizi ve görmeye gelen herkesi oldukça duygulandırdı. Bu çalışmalar ana okulu öğrencilerinin yapması bizim için gerçekten önemli. Temelimizin sağlam olması bizim için çok önemli. Ayrıca okullarımızda farklı çalışmalar, etkinlikler aralıksız devam ediyor. Bunlardan bazıları sergiler, toplantılar, etkinlikler, şiir yarışmaları ve sayamadığımız birçok etkinliğimiz devam edecek.

Kahraman’dan Milli Eğitim Çalışanlarına anlamlı hediye

Erzincan’da ilk kez bir Vali Erzincan’da, ilçeler dahil bütün Öğretmen ve Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanlarına, Öğretmenler Günü nedeniyle hediye verdi. Erzincan Valisi Süleyman Kahraman’ın vermiş olduğu hediyeden dolayı tüm öğretmen ve personel adına teşekkür eden Aziz Gün şunları söyledi; “Ben özellikle şu hususu belirtmek istiyorum ben 22 yıldır Erzincan’dayım Erzincan’da görev yapıyorum. İlk defa bir valimiz bütün milli eğitim çalışanlarına hediye vermesi bizim açımızdan çok güzel bir jest oldu. Eğitimciden hizmetliye, memurdan güvenliğe herkese sayın valimiz tarafından verilen bu hediyeler beni ve arkadaşlarımı çok mutlu etti. Ben bütün milli eğitim çalışanları adına, valimizin bize verdiği değerden dolayı ve gerçekleştirdiğimiz programlarda bizi yalnız bırakmayıp programlarımıza katıldığı için çok teşekkür ediyorum” dedi.
Editör: Doğu Gazetesi