Gönüllü gençlerle konuşan Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, Gençlerin gönüllülük esasına göre yaptıkları çalışmalardan dolayı kendilerine teşekkür ederek,  ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza sahip çıkabilmenin, onların ihtiyaçlarına çözüm bulmanın, kimsesiz vatandaşlarımızın yanında olduğumuzu devlet ve millet adına gösterebilmenin hiçbir karşılığı olamayacağını belirterek, herkesin bunun öneminin farkında olduğunu ancak yoğun geçen çalışma hayatından dolayı ihtiyaç sahibi vatandaşların fark edilemediğini ifade etti.
Gönüllü Gençler Ekibinin devlet olarak yardım yapılan ihtiyaç sahiplerinin haricinde dışarıda da yardım bekleyen ihtiyaç sahiplerinin olduğunu gösterdiğini belirten Vali Akdemir; “Arkadaşlarımızın yaptıkları çalışmaları yakinen gördüm, kendilerine teşekkür ediyorum. Yaklaşık 6 ay önce burada göreve başladığımızda hep bu vurguyu yapmıştık. Bizim en çok önem verdiğimiz çalışma alanlarından biri de vakıf çalışmaları olacak. İhtiyaçlı vatandaşlarımızın yanında olacağız. Bunun içinde ayda en az iki gün bu vatandaşlarımızı ziyaret ediyoruz. Oralara gittiğimizde hiç haberimizin olmadığı teyzelerimizin, amcalarımızın olduğunu ve onlarında bir sıcak yardım eli beklediklerine şahit olduk.” Şeklinde konuştu.
HAYIR PLATFORMU KURULMASI İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLATILDI
Konuşmasının devamında, yurtiçinde ve yurtdışında yardım bekleyen insanların dertlerine derman olabilmek için hayır platformu oluşmasının gerekliliğini dile getiren Vali Akdemir, vakıf çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini, bu çalışmaların mutlaka il genelinde artırılması için Vali Yardımcılarının bir hayır platformu kurmak üzere görevlendirildiğini ifade etti.
İHTİYAÇ SAHİPLERİNİN İHTİYAÇLARINI KARŞILAMASI İÇİN MARKETLER KURULACAK
Türkiye’de ilk defa ihtiyaçlı vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için market kurulacağını kaydeden Vali Akdemir, “İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın evlerine yardım malzemeleri götürülmeyecek, kurulacak olan marketler ile bu vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını buradan gidermelerini sağlayacağız. Bunlar faaliyete geçtiğinde de bu iş kurumsallaşmış olacak.” dedi.
OKULLARDA HAYIR İŞLERİ MÜFREDATA KONULMALI
Çocuklara vermenin de bir ihtiyaç olduğunu öğretilirse ihtiyaç sahiplerinin sorunlarının kendiliğinden çözüleceğini dile getiren Sayın Valimiz, bir çok ülkede bu konunun çocuklara öğretildiğini, onlara hayır işlerinde çalışmalarının şart koşulduğunu belirterek; “Temenni ediyorum ki, bu konular müfredatımıza girer ve bizim atalarımızdan bize gelen, dinimizde, inancımızda zaten var olan bu davranış şekli küçük yaşta çocuklarımıza verilir” diye konuştu. 
Editör: Doğu Gazetesi