Hacı Kamer Torun Anaokulu müdürü Neslihan Erek proje kapsamında 13 köy okulunda her hafta bir köyümüz de gerçekleştirdiğimiz Okulum Uzakta Öğretmenim Yanımdaprojesi kapsamında Yastık tepe Köyü´ne gittiklerini belirterek Köyde anaokulu düzeyindeki öğrenciye okul müdür ve öğretmeni tarafından çeşitli etkinlikler yaptırdık. Genellikle etkinliklerimizi köy konakların da yoksa öğrencilerimizin evinde gerçekleştiriyoruz dedi.

Yastık tepe köyünde bir öğrencimizle tanışma gerçekleştirildi. Hamur etkinliğiyle çeşitli şekiller ve renkler öğretildi. Üç boyutlu hikâye okunarak öğrencimizin hem görsel hem de sözel becerileri geliştirildi. Daha sonra sanat etkinliğiyle öğrencimizin motor becerileri güçlendirildi. Kes-yapıştır yaparak eğlenceli bir etkinlik geçirildi. Bilgisayardan çeşitli animasyon etkinlikleri seyredildi ve öğretmenlerle birlikte uygulandı. Eğlenceli vakit geçiren öğrencimiz etkinliklere verimli bir şekilde katıldı” dedi.

Kemah İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Çukadar proje hakkında yaptığı açıklama da; “2016 2017 eğitim ve öğretim yılında başlattığımız “ okulum uzakta öğretmenim yanımda” projesini bu yıl da Kemah ilçe milli eğitim müdürlüğü olarak devam ettiriyoruz. Okul öncesi eğitimin zorunlu olması ve ilimizin pilot bölge olması nedeniyle bu sene de hedef % 100 okul öncesi Eğitimi sağlamak hedeflerimiz arasındadır. Bu kapsamda gezici öğretmenlerimiz aracılığıyla okula ulaşmada dezavantajlı öğrencilerinize ulaşmayı ve okul öncesi eğitimi yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Bu projenin oluşmasında sayın valimizin talimatları bizlere ilham olmuştur. Ayrıca kaymakamlığımız tarafından projenin uygulanması konusunda büyük destek sağlanmaktadır. Özverili öğretmenlerimiz de bu projeyi hayata geçirmiştir. Aynı zamanda bu proje uygulanması bakımında ülkemizde okulöncesi eğitimin yaygınlaşmasında bir ilk olmuş ve bakanlığımız tarafından örnek olarak kabul edilmiş ve tüm Türkiye’de uygulamaya koyulmuştur. Projenin oluşmasında bizlere ilham veren ve teşvik eden Sayın valimize ve desteklerini esirgemeyen Kemah kaymakamlığına bizler eğitim camiası olarak sonsuz teşekkür ederiz.

Sonrasında etkinliğe ilgili olan öğrenciye hediye verildi. Güzel ve eğlenceli vakit geçiren öğrenciye daha sonra yapacakları etkinlik listesi verildi. Projeye verdikleri emeklerden dolayı anaokulu müdürümüze ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

Minik öğrenci ve veliler uygulamalardan memnun olduklarını belirterek İlçe Milli Eğitim Müdürü ve öğretmenlerine teşekkür ettiler.

Editör: Doğu Gazetesi