Erzincan Anadolu Lisesi taban puanı 466. 873 tavan puanı ise 488 olarak belirlendi.
Konu ile ilgili değerlendirmelerde bulanan Okul Müdürü Talip Atalay; “Erzincan Anadolu Lisesi olarak eğitim öğretimi yoğun şekilde sürdürmekteyiz. Eğitim öğretim yılı içerisindeki hafta sonu kurslarımızla, gerek yaz dönemindeki kamp faaliyetlerimizle öğrencilerimizin eğitime öğretime hazırlanmalarında bir takım faaliyetlere devam ediyoruz.
2016 – 2017 eğitim öğretim yılında okulumuzda 140 öğrencimiz mezun oldu. Burada 80 tanesi yüksekokul ve fakülteleri kazandı. Bunlardan tıp fakültesi, diş hekimliği, eczacılık, hukuk fakültesi gibi bölümleri kazananlar oldu. Bunun yanında birde yüksek puan alıp ama hedeflerinin doğrultusunda daha iyi yerlere gitmek isteyen öğrencilerde bulunuyor. Bu arkadaşlarımız tercih yapmamışlardır. Bu öğrencilerimizde tercih etmiş olsalardı yüzde 90 başarı grafiği göstermiş olurduk. Okulumuzun bu başarısından kaynaklanan eğitiminde katkısı olacak ki bu seneki taban puanımız 466. 873 tavan puanımız ise 488 olarak puanımız belirlendi.
Erzincan Anadolu geçmişindeki kültürel dokusuyla Erzincan’ımızın eğitim öğretim kadrosuna sonuna kadar katkı sunmaya devam edecektir. Bu yükselerek de devam ediyor ve biz bundan çok mutluluk duyuyoruz. Erzincan Anadolu Lisesi, anadan doğma bir Anadolu lisesi. Erzincan’ımızın ilk ve tek Anadolu Lisesi Bu bağlamda da inşallah biz o kültürel anlayışa katkı sunmaya ve eski şanlı günlerine döndürmeye gayret sarf etmeye çalışıyoruz. Öğretmen kadromuz gerçekten Erzincan’da iyi yönde takdir topluyor. İnşallah eğitim öğretimizin kadromuzun mükemmelliği ve bize gelen öğrencilerimizin de yeterli olmaları sonucunda çok güzel sonuçlar alacağımıza inanıyorum. Biz eğitim – öğretim faaliyetlerini sürdürürken bir bilinçle hareket ediyoruz. Veliler çocuklarını bize emanet ediyorlar. Bizlerde gelen öğrencilerimizi iyi bir eğitimle donatıp ailelerine vermek istiyoruz’ dedi.

Editör: Doğu Gazetesi