Proje kapsamında ilçenin öğrencileri ile 15 günde bir belirlenen kitaplarla ilgili inceleme, yorumlama ve tartışma etkinlikleri düzenlendi. Etkinliğe İlçe Kaymakamı Sayın Ahmet KARAASLAN, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Yakup ÇUKADAR katılmakta olup, öğrencilerle proje kapsamında bir araya gelmektedir.

Bu Proje ile ilgili İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Yakup ÇUKADAR şu açıklamalarda bulundu; ‘’Okuyorum, Yorumluyorum projesi ile öğrencilerimize okuma alışkanlığını kazandırmayı, okuduklarını anlamlandırıp değerlendirebilmelerini, bir konu üzerinden tartışma yapabilmeyi, araştırma yapmaya yönelmelerini ve bilimin ışığında yürümeyi amaçladık. Öğrencilerimiz ile birlikte bu projeye dahil olup okuma etkinlikleri, kitap değerlendirmeleri ve kitapların temaları hakkında tartışmalar yaptık. Bu proje ile özgüvenleri daha iyi seviyeye gelmekte ve kitap okumanın faydaları görülmektedir. ‘Kitap, insanın dostudur.’ sözünden yola çıkarak her daim okumanın, okuduğunu yorumlamanın başarıyı kat ve kat artıracağını bilmeliyiz. Yapılacak ve hali hazırda yapılması planlanan kitap okuma projeleriyle Kemah genelinde okuma oranını en yüksek seviyeye el ele vererek çıkmayı hedefliyoruz. Öğrencilerimizin başarısı ve gayreti bizlere bu yolda ışık tutacak ve daha iyi seviyelere kavuşmamızı sağlayacaklardır. Bu proje ile öğrencilerimizin başarılarının devamını dileriz.’’

Proje esnasında okul öğrencileri, değerli vakitlerini kendilerine ayıran ve bu projeye öncülük eden İlçe Kaymakamı Ahmet KARAASLAN’a teşekkür etti.

Editör: Doğu Gazetesi