Keyder Yönetim Kurulu Başkanı ve İHH İnsani Yardım Vakfı İl Temsilcisi Alaattin Önelyaptığı basın açıklamasında; Bugün Filistinde Gazzede İşgal rejiminin saldırıları sebebiyle çocuk, kadın,Yaşlı ve genç demeden şehit sayısı her geçen gün artıyor. Tüm dünyanın vicdanı Gazze’deki şehitlerle beraber kanarken, sorumluluk hisseden herkesin kardeşlerimiz için somut adımlar atma zamanı geldi. 
Daha fazla Filistinli masum ölmesin diye tüm insanlığın ayağa kalkma ve dur deme vakti geldi.Tüm vicdan sahibi halkımızı bu imza kampanyasına ve İsrail mallarını boykot etmeye davet ediyoruz
Gazze’de zaten kötü olan insani durum dayanılmaz boyutlara ulaştı. Havadan denizden ve karadan gelen saldırılarda hayatını kaybedenlerin yüzde 80′ini siviller oluşturuyor. Bu da İsrail’in sivil ölümler konusunda kasti ateş ettiğini ortaya koyuyor. İsrail’in yeni stratejisi sadece direnişçileri hedef almak olmadığı, asıl hedefin direnişçilerin ailelerini ve sevdiklerini yok ederek intikam almak olduğu hedef alınan evlerin büyük bölümü İsrail’in öldürmek istediği direnişçilerin aile ya da akrabalarına ait evler olmasından anlaşılıyor. Şu ana kadar sivil Filistinlilere ait 1000′den fazla ev yerle bir edildi. Ölü sayısı 715 yaralıların sayısı 5000’e yaklaştı.
Tüm dünyanın vicdanı Gazze’deki şehitlerle beraber kanarken, sorumluluk hisseden herkesin kardeşleri için somut adımlar atma zamanı geldi. Filistin halkının yanında olduğumuz göstermek üzere bulunduğumuz ülke ve şehirlerde İsrail işgal rejimi elçilikleri önünde ve meydanlarda eylemleri daimi bir nöbete çeviriyor ve burada “Canlı Kalkan” gönüllüsü olmak üzere imzalarımızı atıyoruz.
Filistinde Gazze’de bombalar altında katledilen kardeşlerimize yapılan katliamları engellemek amacıyla “Bombalayacaksanız bizi de bombalayın” biz de bombalanmaya hazırız’ demenin bir başka versiyonu. Bu niyetle imza kampanyası başlattık. Canlı kalkan olmak isteyen kardeşlerimiz buraya isimlerini kaydediyorlar. Tabi şu anda isimlerini kaydeden kardeşlerin gidip Gazze’de canlı kalkan olma durumları söz konusu değil ama bunu gerçekleştirmek amacıyla Mısır üzerinden bu denenecek, elimizden gelen yapılmaya çalışılacak. Eğer izin alma işlemleri gerçekleşirse sadece Türkiye’den değil dünyanın çeşitli yerlerinden birçok aktivistin katıldığı bütün dünyada bu kampanya yürütülüyor. Şartlar zorlanır, Mısır’ın sınırları zorlanır gidilir ve Gazze’ye canlı kalkan olunursa en azından bu katliamın önüne geçebiliriz düşüncesi oluşturulan bir çalışma, bir çaba. Çabalıyoruz umarım hayırlı neticeler verir ve katliamın önünde bir engel olur. Ses getirir diye düşünüyoruz inşallah.
           Filistin'de yaşananlar bir trajediye dönüşüyor. İsrail öldürüyor, insanlık izliyor. Yapılanları şiddetle Kınıyoruz. Yapacağımız hiçbir şey yoksa hiç olmazsa onların ürettiği ürünlerden almayarak bu işe katkı sağlayabiliriz. Toplum olarak aldığımız mallara dikkat etmemiz gerekir. Çünkü aldığımız İsrail malı, bir Müslüman'ın başında bomba olup patlayabilir. Bizler, bugünden yarını inşa etmenin, yarını imar etmenin sorumluluğunu omuzlarımızda taşıyoruz. Bu nedenle alışverişlerimizde malzeme alımlarında asla İsrail malı kullanmayacağız. İsrail dünyanın gözü önünde Gazze'ye saldırıyor, çocukları ve kadınları katlediyor, "Plajda oynayan masum yavruları öldürüyor. Adeta gözleri dönmüş. Bu zulme sessiz kalamayız" bir insanlık trajedisiyle karşı karşıyayız "İsrail Gazze'ye ölüm yağdırırken, bazı İsrailliler de seyir terasına çıkıyor, film izler gibi bombaları izleyip, alkış tutuyor. Bu vahşete tepkimizi koymalıyız. Tüm halkımızın katil İsrail'i ve arkasındaki küresel sermayeyi boykot etmeye ürünlerini kullanmamaya, herkesi bu boykota destek vermeye davet ediyoruz. Gazze katliamından dolayı İsrail mallarını satmama kararı alan esnaf kardeşlerimize burada teşekkür ediyor Allahtan hayırlı ve bol kazançlar nasip etmesini diliyoruz. Bizler nefes aldığımız müddetce bu zulme karşı, İsrail terörünü eleştirmeye, Filistin davasını, Mescidi Aksayı savunmaya devam edeceğiz. İsrail mallarının listesi ve canlı kalkan imza dosyası gemi işmerkezi önünde kitap fuarı standındayız” dedi.  
Editör: Doğu Gazetesi