Önel basın açıklamasında şunlara yer verdi; “Mavi Marmara gemisi, tek bir insanın bile yardıma muhtaç yaşamak zorunda kalmasının insanlık onuruna aykırı bulunduğu için yola çıktı.
İsrail’in 31 Mayıs 2010’da gerçekleştirdiği saldırıda şehit olan 10 insani yardım gönüllüsü ve Mavi Marmara’nın misyonu, İsrail’in unutturma çabalarına rağmen adaletin, barışın, özgürlüğün sembolü olarak tüm dünyayı dolaşmaktadır. Bugün Filistin toprakları işgal altındadır, İsrail zindanlarında çocuklar ve kadınlar dahil, binlerce Filistinli işkence görmektedir, israil Filistin'e karşı her gün sayısız suç işlemektedir
Bugün neden bunu söylüyoruz? Çünkü 6 yıl önce Gazze’deki ablukayı delmek amacıyla yola çıkan Mavi Marmara, Kudüs-Filistin mücadelesinin bir parçasıdır. Amacı ablukanın kalkmasıdır. Ablukanın kalkması için sorumluluğumuz devam etmektedir.
Barış isteyen halklar İsrail’in karşısındadır. Türkiye halkının tamamı Mavi Marmara’nın tarafında, İsrail’in karşısındadır. Bunun altını bir kez daha çiziyoruz. Bunlar katildir ve soykırımcıdır. Yahudiler dahi siyonizmden kurtulmak için yaka silkiyor. Sonları yaklaştı. 31 Mayıs Mavi Marmara ve Kudüs yürüyüşüdür. Mavi Marmara Gazze'ye ulaşmamıştır ama bütün limanlara ulaşmıştır. Karadan yürüyüşünü devam ettiriyor.
Siyonistlere göre İsrail’in amacına uygun tek çözüm “Mavi Marmara’yı tarihten silmek, üzerini örtmek, hafızalardan çıkarmak ve unutturmak”tır. Unutturmayacağız inşallah.
İsrail'in işgal ettiği topraklardan hiçbir şart ileri sürmeden geri çekilmesi gerekir, "İsrail'in Filistin üzerinde hiç bir hakkı yoktur. Mavi Marmara vurulduğu günden itibaren Filistin'de iki devlet olmalı görüşü de ortadan kalkmıştır. Sivil insanları canlı yayında katlettiği zaman böyle bir katile devleti meşru görürseniz, dünyada adaleti öldürürsünüz.
İsrail'le diplomatik ilişkilerin Mavi Marmara saldırısı öncesine dönmesi için İsrail'in Mavi Marmara mağdurlarının ailelerinden özür dilemesi, tazminat ödemesi ve Filistin üzerindeki ambargonun kaldırılması da yetmez. Mücadelemiz, Müslümanlar Kudüs'te özgürce namaz kılana kadar devam edecek. Kudüs'ün dünya barışı için barışı sevenlerin elinde olması lazım, Siyonizm’in Kudüs'ten ellerini çekmesi gerek.
Bizim Filistin’in özgürlüğünden başka bir arzumuz yok. Asla korkmadık, iftiralarınızdan çekinmedik. Ne yaparsanız yapın Mavi Marmara yoluna karadan devam ediyor. Baskı altındaki bütün coğrafyalarda umut olarak yoluna devam ediyor Mavi Marmara. Emin olun Mescid-i Aksa’da namaz kılacağız.
Gazze Özgürlük Filosu’nun tüm bileşenleri olarak ve Mavi Marmara’da buluşan tüm cesur, iyi yürekler adına 10 şehidimizi ve gazilerimizi, yeryüzündeki zulme karşı direnen tüm gençleri ve çocukları, şu an dünyadaki tüm kriz bölgelerinde Doğu Türkistanda, Keşmirde, Suriyede, Mısırda, Filipinlerde, Myanmar'da ve tüm mazlum coğrafyalarda canı pahasına çalışan tüm insani yardım gönüllülerini bir kez daha selamlıyoruz.
" Uzaklarda kanayan bir yaramıza merhem olabilmek için gerekirse kendimizi kanatmayı göze alacağız. Gazzeden ambargo ve abluka kalkıp, Mescidi Aksa özgürleşene kadar. Muhtaç olduğumuz birlik, beraberlik ve bütünlük tüm mazlumlara ve mağdurlara umut olacaktır inşallah.”

Editör: Doğu Gazetesi