AK Parti Erzincan İl Başkanı Şireci ve AK Parti Erzincan Merkez İlçe Başkanı Av. Bulut yaptıkları açıklamada; “Mevlid Kandili, İnsanlığa rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed (S.A.V)’in doğumu vesilesiyle kutladığımız müstesna zaman dilimlerinin başında gelmektedir. Barış, Sevgi ve Rahmet Peygamberi Hz. Muhammed (S.A.V) bu kutlu gecede dünyamızı şereflendirmiştir. Onun doğumu karanlık dünyamız için nurlu bir güneş olmuştur.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’i (SAV) sevmek ve onu örnek almak demek; insanlığın huzuru ve kalıcı mutluluğu için yaptığı çağrıyı günümüze taşıyarak hayatımıza yansıtmak, davranışlarımızı O’nun örnek ahlakına, emir ve tavsiyelerine göre şekillendirebilmek demektir. Çünkü O’nun örnek hayat çizgisi, söz ve davranışlarının temsil ettiği değerler bütünü, bizler için her zaman yaşanabilir ve uygulanabilir özelliktedir.

Bütün insanlığın kurtuluşunun müjdecisi olan Sevgili Peygamberimizi bir kez daha anlama ve anma vesilesi olarak büyük bir önem ve anlam taşıyan mübarek Mevlid kandili dolayısıyla, başta Erzincanlı hemşerilerimiz olmak üzere bütün İslam âleminin kandilini tebrik ediyor, Yüce Rabbimden, ülkemiz, İslam âlemi ve insanlık için mutlu, huzurlu, hoşgörü ve barışın hâkim olduğu günler nasip etmesini diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: Doğu Gazetesi