Ayrıca Orman İşletme Müdürü Yazıcı, Sonbahar aylarının gelmesi ile anız yangınlarına vatandaşların dikkat etmesi gerektiğini belirtti.
Erzincan Orman İşletme Müdürü Halil Yazıcı açıklamasında; “2013 yılı itibariyle Orman İşletme Müdürlüğü olarak, programlarımız tamamlanmış durumdadır. Bu programlarımızın içerisinde ağaçlandırma çalışmaları, erozyon kontrol çalışmaları, mera ıslah çalışmalarımız ve var olan ormanlarımızın bakım iyileştirilmesi anlamında çalışmalardır. Bunun yanı sıra Bakanlığımızın 2013 yılında Orman köylülerinin kalkındırılmasıyla gelir getirici türlerle ağaçlandırma yapmak vatandaşlarımıza örnek teşkil etmek amacıyla ceviz ağacı, badem, kuşburnu gibi ağaçların küçük alanlarda köy hanesi sayısının en az 30 adet olacak şekilde bir ağaçlandırma çalışmalarımızı yeniden programlandı. 2013 yılı içinde bu rakam 12 adet olarak belirlendi ve bu yıl içerisinde bu çalışmalarımız tamamlanacak. Bu tamamen köylülerimizin yararına ve onların kalkınmasına yarar sağlayacak çalışmalardır. İlerleyen yıllarda da bu çalışmalarımız devam edecektir” dedi.
Yazıcı, Anız Yangınlarına Karşı Uyarıda Bulundu
Orman İşletme Müdürü Halil Yazıcı ayrıca sonbahar dönemine gelinen bu günlerde çayırlarda, meralarda, tarlalarda kurumuş olan otların yakılması ile oluşacak zararlar hakkında da bilgiler verdi.
Yazıcı; “Tabii son bahar aylarına yaklaşmamız nedeniyle bizi bekleyen tehlikelerden bir tanesi de yangın riskidir. Özellikle kurak gitmiş olan Erzincan ilinde ki çayırlarda, meralarda, tarlalarda, otlar, ekin otları bunlar vatandaşlarımız tarafından zaman zaman yakılıyor ve temizlenmek isteniliyor. Bu yakılan alanlar sadece kendince sınırlı kalmıyor ve etrafa sıçrama riski oluşuyor.
Bunlara vatandaşlarımızın çok dikkat etmesi gerekiyor. Özellikle bizi zorlayan Erzincan yangın riski açısından 4. Derece bir il olmasına rağmen bu tür anız yakım olayları ve dikkatsizlik, sigara izmariti, cam şişelerin doğaya bırakılmasıyla oluşan yangın riskleri bizleri hayli zorlamaktadır. Bunu önlemek adına vatandaşlarımızın bu anlamda duyarlı olmalarını bekliyoruz ve anız yakarken dikkat ederlerse ve ormanlık bölgelere yakın yerlerde anız yakmazlarsa var olan ve gelişmekte olan ormanlarımızın korunmasına katkı sağlamış olacaklardır. Vatandaşlarımızı bu konuda daha duyarlı olmaya davet ediyorum” dedi. 
Editör: Doğu Gazetesi