Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu 126 milyon lira tutarındaki 21 adet yatırım müjdesi ile Erzincan ’a gidiyor. Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Erzincan programı kapsamında ilde Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek 11 adet tesis ile Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından yapılacak 1 adet tesisin temelini atacak.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 5 Ağustos Cumartesi günü Erzincan’da düzenlenecek olan toplu temel atma merasimi ile 88 milyon lira yatırım bedelli
12 adet tesisin temelini atacak.

Erzincan’a 88 Milyon TL’lik 12 Tesis

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, saat 14.00’da Müftülük Konferans Salonu’nda düzenlenecek toplu temel atma merasiminde DSİ tarafından inşa edilecek Merkez Davarlı Barajı, Kemah Karadağ Barajı, Kemah Doğanbeyli Barajı, Refahiye Yurtbaşı Göleti, Tercan Çatakdere Göleti, Kemah Tuzlaköy Barajı ve baraj sulaması ile 4 adet taşkın koruma tesisinin temelini atacak.

Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, aynı merasimde OGM tarafından ağaçlandırma ve ormancılık projesi adı altında yapılacak 1 adet tesisin de temelini atacak.

Erzincan’da 5 aileye gelir getirici tür ve 10 aileye Orköy sertifikası verecek olan Prof. Dr. Eroğlu zerdali, ceviz, dut, atkestanesi, sarıçam türlerinden oluşan toplam 2 bin 500 adet fidanı da vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtacak.

Erzincan’a Tarihi Yatırımlar

Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından temeli atılacak tesislerle 2 bin dekar zirai arazi sulamaya açılacak. 3 milyon 800 bin metreküp su biriktirilecek. 2 ilçe merkezi ve 2 yerleşim yeri taşkın zararlarından korunacak. Ayrıca hayata geçirilecek projelerle orman köylüleri desteklenecek ve bölgenin orman varlığı artırılacak.

Erzincan’a Son 5 Yılda 183 Milyon TL’lik 38 Müjde

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, programı çerçevesinde ayrıca
31 Temmuz 2013 tarihinde Erzincan’a verdiği 57 milyon TL’lik 17 müjdeye ilave olarak 126 milyon lira yatırım bedeline sahip 21 müjde daha verecek. Böylece son 5 yılda Erzincanlılara toplam
183 milyon TL’lik 38 müjde vermiş olacak.

Müjdeler arasında baraj, gölet, sulama ve taşkın koruma tesisleri, fidan üretimi, mesire yeri, gelir getirici tür ağaçlandırma, orman köylülerine kredi verilmesi, Cimin Devlet Avlağı’na Yaban Hayatı Eğitim Merkezi yapımı ile 1 adet otomatik meteoroloji gözlem istasyonunun kurulumu yer alıyor.

Adem KÜÇÜKKAYA

Editör: Doğu Gazetesi