Önel konu ile ilgili açıklamasında; “İlimizin av ve yaban hayvanları varlığının zengin olması nedeniyle ilimize yabancı avcı baskısı çok fazla. Bu nedenle denetimlerimizi arttırdık.  Müdürlüğümüzün 0446-2144411 ve 0446-2237308 nolu sabit ve personellerimizin cep telefonlarına gelen her türlü ihbarı değerlendiriyorlar.

Kemaliye ilçemize sınır komşu illerden gelip, kaçak yaban keçisi avı yapıldığı ihbarı üzerine bölgede kontrol ve denetimler arttırıldı.

Ekiplerimizin yapmış olduğu titiz çalışma sonunda 07.11.2015 tarihinde Kemaliye İlçesi  Gümüşçeşme Köyü civarında kaçak yaban keçisi avlayan kişinin fotoğrafını çeken vatandaşa ulaşılarak, alınan fotoğraf üzerinden ilgilinin kimlik bilgilerinin tespiti için Malatya Şube Müdürlüğüyle işbirliği yapılarak, kayıtlı avcı fotoğrafları incelenip, kaçak yaban keçisi avı yapan kişinin Malatya İli, Hekimhan İlçesi nüfusuna kayıtlı ve aynı ilçede ikamet eden U.B. olduğu tespit edildi. Bunun üzerine ilgiliye 12.000,00 TL. tazminat ve 664,00 TL. idari para cezası olmak üzere toplam 12.664,00 TL. para cezası uygulandı” dedi.

Kaçak avcılara karşı vatandaşların göstermiş olduğu duyarlılığa teşekkür eden Şube Müdürü Uğur Önel,  Erzincan’ın av ve yaban hayvanları zenginliğinin sürdürülebilmesi için her kesimin desteğine ihtiyaçları olduğunu belirtti.

Editör: Doğu Gazetesi