Öncelikle Erzincan için ortak aklın harekete geçirilmesi gerektiğini savunan Musatafa Çağatay Çağan, ortak akıl sağlandığında projelerin de kendiliğinden geleceğini söyledi.

Gazetemize özel röportaj veren Aday Adayı Mustafa Çağatay Çağan’a yönelttiğimiz sorular ve aldığımız cevaplar:

Mustafa Çatay ÇAĞAN Kimdir?

“Ben 1976 yılında 7 çocuklu bir ailenin beşinci çocuğu olarak dünyaya geldim. Yaklaşık 38 yıldır Erzincan’da yaşamaktayım. İlk, orta ve lise eğitimimi Erzincan’da tamamladıktan sonra, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirerek 2001 yılında Erzincan’da avukatlığa başladım. 18 yıla yakındır Erzincan’da avukatlık yapmaktayım. İki evladım var, halen serbest avukatlık mesleğimi icra etmekteyim.”

Aday adaylığını açıkladıktan sonra nasıl bir seçim çalışması yapıyorsunuz?

“24 Haziran 2018 yılında yapılacak olan seçimler bir erken seçim olduğu için ve aday adaylığı sürecinin 21 Mayıs’a kadar tamamlanacağı, o güne kadar aday listelerinin yüksek seçim kuruluna verileceği için çok kısa bir zaman dilimi içerisinde hızlıca öncelikle sekiz ilçemizi ziyaret etmek sureti ile partimiz değerli teşkilat mensuplarını, bizzat yerinde ziyaret etmek suretiyle seçim kampanyasına başladık. İlçe merkezini, hanım kollarını, gençlik kollarını, merkez ilçe yönetiminde ki arkadaşlarımızı, mahalle temsilcisi arkadaşlarımızı ziyaret ettik. Bildiğiniz üzere geçtiğimiz hafta Cumartesi günü temayül yoklaması yapıldı. Temayül yoklaması yapıldıktan sonra bizzat hemşerilerimizle yakın ilişki kurmak sureti ile, onları ziyaret etmek suretiyle de bir seçim kampanyası yürütmekteyiz.”

Erzincan için projeleriniz nelerdir?

“Erzincan’da yukarıdan aşağıya doğru sıraladığımızda onlarca proje üretmek mümkündür. Ama ben hepsinden öte şunu önemsiyorum ve şunun bilinmesini istiyorum; proje üretmek, proje geliştirmek bunların hepsinden önce ve hepsinden öte bu ortak aklı geliştirmek gerek. Bizim şehir olarak birçok sorunumuz var, bu sorunların birçoğu kronikleşmiş sorunlar, bir kısmı ise kronikleşmeye yüz tutmuş sorunlar. Hal böyle olunca bunların öncelik ve sonralık ilişkisi olmaksızın her bir sorunu, sorunu yaşayan kesimlerce ortak üretilecek akıl çerçevesinde tespit edilmesi ve bu ortak akılla tespit edilen sorunların, ortak akıl ile çözüm yollarının tespit edilmesi suretiyle çözüm yöntemlerinin bulunması gerekiyor. Siyasetin, burada bu ortak akıl ile tespit edilen sorunların çözümlerine ilişkin olarak ise öncelik alması gerekiyor ve senkronize olmuş bir şekilde şehrin tüm kurumları ile bu sorunların giderilmesi ve ortadan kaldırılması yönünde irade alınması gerektiğini düşünüyorum. Bununla birlikte tabii ki projeler kendiliğinden doğacaktır, kendiliğinden gelişecektir. Ama her şeyden önce bu şehrin çok daha iyi üretebilir hale gelmesi lazım. Ve sorunları tespit edip çözebilme adına, ortak aklı şehrin üzerinde bir şemsiye gibi geçirmemiz gerekiyor. Biz inşallah ortak aklı tesis etmek adına büyük bir mücadele vereceğiz, çaba göstereceğiz diye söyleyebilirim.”

Seçim çalışmalarını yürütürken neler dikkatinizi çekti?

“Hemşerilerimin feraseti, Türk insanının feraseti. O kadar yüksek bir feraset sahibi ki insanlarımız, içlerinde ümmü olanlar var, belki üniversite mezunu olanlar var ama hepsinde gerçekten feraset var. O ferasetle öyle değerlendirmeler öyle tespitler yapıyorlar ki aslında öyle yol haritaları çıkartıyorlar ki, bunları sahada çok net görebiliyorsunuz. Ve ben bir kez daha bu şehrin evladı olmaktan, bu milletin evladı olmaktan gurur duydum. Bu feraset sadece bu coğrafyada var ben bunu gördüm.”

Erzincan halkına neler söylemek istersiniz?

“Bizim bir sloganımız var, “Erzincan Sevgimiz” ya da “Sevgimiz Erzincan” sevgimizde buluşalım. Erzincan’ı seviyoruz, hemşerilerimizi seviyoruz. Bu şehirde sevgiyi hakim kılmanın ve ortak aklı hakim kılmanın mümkün olduğunu biliyoruz. Bunu az önce feraseti gördüm dedim ya, ben bunu da gördüm Erzincan’da. Zaten biliyordum ama aday adaylığım sürecinde daha yakından müşahede etme fırsatı buldum. Ben hemşerilerimin her birine tek tek teşekkür ediyorum. Onlar sevgiyi hakim kılacaklar ben buna inanıyorum.”

Editör: Doğu Gazetesi