Genç yaptığı açıklamasın da; “Ortopedi bilim dalı öncelikle doğuştan gelen sakatlıklarda tedavi amaçlı oluşturulmuş, ilerleyen yıllarda gelişerek birçok rahatsızlığın ve yaralanmanın tedavisini kapsayan bir tıbbi bölüm dalı haline gelmiştir.

Türkiye’de en çok rağbet gören branşların başında gelen ortopedi bölümünün bir üst dalı Spor Cerrahisi günümüzde pek bilinmese de son yıllarda önemi giderek artan bir bölüm haline gelmiştir. Vücudun eklem yerlerindeki ağrılar, Ayak bileği burkulmaları, Bacak Bel Boyun Fıtık Kalça ağrıları, Kas Kemik Kırıklar, Omurga Omuz Romatizma, Siyatik, Bütün eklem ağrıları, Bağ kopmaları, Lif kopmaları, Düşmelere bağlı kol ve bacak ağrıları gibi spor yaparken ya da bir darbe ile oluşan sakatlanmalara bakan Spor Cerrahisi Ortopedinin üst dalıdır.

Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yapan Ortopedi Uzm. Dr. Erdinç Genç Spor Cerrahinin önemine dikkat çekerek yaptığı açıklamada; ‘’Spor cerrahisi Ortopedinin bir üst dalıdır. Yurt dışında Avrupa’da Amerika’da Ortopedinin üst dalı olarak devam ediyor. Türkiye’de spor cerrahisi ortopedistlerin kendilerine spesifik geliştirmeleri ve yurt dışından geliştirip gelmeleriyle oluşuyor. Bizde burada spor cerrahisiyle uğraşıyoruz. Spor cerrahisi daha çok sporcuların ya da çocukların futbol, basketbol oynarken kendilerini sakatlaması ya da aynı şekilde bir darbeye yada kazaya bağlı olabiliyor. Spor cerrahisinin en önemli dalı olan eklemlerin kapalı ameliyat oluyor. Bunlar daha çok kalça, diz, omuz ameliyatlarında kamera yardımıyla ameliyat olur. Bunlara daha çok özel cihazlarla dikiş atabiliyoruz ya da kemik kıkırdağı veya kemikleri temizleyip yerine kemik, kıkırdak implantları koyabiliyoruz. Bunları daha çok 40 yaş altı hastalarda veya 50 yaş üstü omuz ağrılarında olabiliyor. Spor cerrahisi daha çok bunlarla uğraşıyor.’’ dedi.

Editör: Doğu Gazetesi