Düzenlenen protokol imza törenine Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Bakanı Selçuk Polat, Erzincan OSB Müdürü Ergül Kolak, Kredi Garanti Erzurum Şube Müdürü Mehmet Erol Şahiner, Türkiye Halk Bankası A.Ş. Erzurum Bölge Pazarlama Müdürü Gökhan Yiğit ve Türkiye Halk Bankası Erzincan Şube Müdürü Ali Yurt Ayyıldız katıldı.
İmzalan protokol hakkında bilgiler veren Kredi Garanti Erzurum Şube Müdürü Mehmet Erol Şahiner; “Türkiye Halk Bankası tarafından %80’i aşmayan Kredi Garanti Fonu A.Ş. kefaleti ile kullandırılacak kredi firma başına 1.000.000.-Tl. veya muadili yabancı para bir risk grubunu oluşturan firmalar için ise 1.500.000.-Tl. ya da muadili yabancı para ile sınırlıdır. Şahiner açıklamasında ayrıca, Firmalara tahsis edilen krediler aylık eşit taksitli olarak kullandırılacak olup, ödemesiz dönem öngörülmesi halinde ödemesiz süre bir yılı aşmayacağını söyledi.
Erzincan TSO Başkanı Selçuk Polat ise söz konusu protokolün, Erzincan OSB‘ de yatırım yapacak firmaların bir an önce yatırımlarını tamamlamalarını ve faaliyete geçmelerini sağlamada çok önem arz ettiğini belirterek, bölgenin üretim ve imalatına katkı sağlayacağını, önemli ölçüde istihdam ve katma değer yaratacağının altını çizdi.     
Editör: Doğu Gazetesi