Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Hayrat Vakfı işbirliğiyle hayata geçen Osmanlı Türkçe Kursu, imzalanan protokolle 5 yıl daha devam edecek.
Hayrat Vakfı ErzincanTemsilcisi Kur’an-ı Kerim ve Osmanlı Türkçesi Muallimi Musab Demir, Yeni dönem kurs kayıtlarının www.osmanlicaegitim.com sitesinden ve Halk Eğitim Müdürlüklerinden yapılabileceğini söyledi.
Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Hayrat Vakfı arasında ilk defa 2012 Yılında 2 sene süreyle imzalanan ve önemli bir eğitim, kültür projesi olan Osmanlı Türkçesi Kursları Protokolü, 2014 Temmuz ayı itibariyle 5 sene süreyle yeniden imzalandı.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Hayrat Vakfı Erzincan Temsilcisi Osmanlı Türkçesi Muallimi Musab Demir, “Bu yeni dönem kurslarda, hem tecrübesini daha da artırmış hem de altyapı hazırlıklarını tamamlamış olan Vakfımız, daha iyi hizmet vermek ve daha geniş kitlelere ulaşmak için çalışacaktır. Protokol yeni haliyle yurt dışında da kurslar açmayı öngörmektedir. Buna göre Vakfımız, Kafkas, Balkan ve Avrupa ülkelerinde de Osmanlı Türkçesi Kursları açabilecektir. Bu güne değin Türkiye Genelinde 150bin den fazla insanımızın Osmanlıca öğrenmesi sağlanmıştır. Osmanlı Türkçesi kurslarının bir diğer neticesi olarak Türkiye’de ilk ve tek olma özelliğine sahip Osmanlıca eğitim ve kültür dergisi ortaya çıkmıştır. Osmanlıca dergisigeçmişi günümüze taşımak adına büyük bir köprü görevini yapmaktadır.
Konuşmasının Devamında Demir şunları kaydetti; “Bu çalışmalar neticesinde ümit ediyoruz ki, Osmanlıcanın kesinlikle çok kolay olduğunu kurslara katılanlar bu millete gösterecektir ve gösteriyor. Edebiyat, tarih, sosyoloji kürsüleri ile ilahiyat fakültelerinde okuyan öğrencilerimiz ve yarının her branştan genç, araştırmacı ilim adamları, bu faaliyetlerden aldıkları güç ve enerji ile tarih ve kültürümüzle bağın kurulması için çok daha ciddi çalışmalara imza atacaklardır. Osmanlıca öğrenmek, her şeyden önce bir gönül meselesidir. Adı geçen protokol çerçevesinde yapılacak bu kursları, severek, merakla ve anlayarak takip edebilirse, bugüne kadar çok da yakın olamadığımız eşsiz bir kültürü tanıdıkça daha da hayranlık uyandıran derinliklerine rahatlıkla ulaşacağız” dedi. 
Editör: Doğu Gazetesi