Eğitim binası içerisinde yer alacak sosyal tesiste ayrıca düğün salonu, çok amaçlı toplantı salonu, spor tesisleri, kütüphane, müzik odası, dinlenme odasının yanı sıra kış bahçesi de yer alacak.

Otlukbeli ilçesinde yapımı planlanan ve yaklaşık 8 milyon TL'ye mal olacak yeni lise binasının proje çalışmaları tamamlanıyor.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Otlukbeli İl Genel Meclisi Üyesi Recep Gündüz, yıllar içinde bir çok deprem gören okul binasının ömrünü  tamamladığının altını çizerek, uzun süren görüşmeler ve çalışmalar sonucu yeni bir lise binası yapılması için karar alındığını söyledi.

Gündüz açıklamasında eğitimin toplumum gelişimi ve refahı açısından büyük bir öneme sahip olduğunu işaret ederek; “Günümüzün Türkiye’sinde mili ahlak, insani ve kültürel değerleri  yasayan ve yaşatan daha iyi bir toplum oluşmasında bireylerin iyi bir eğitim almasıyla mümkün olacaktır. Ne yazık ki günümüzde bunu sıkıntısını çekmekteyiz,  ferahın ve huzurun Kafka ile gelmeyeceğinin bilincinde olmak sadece eğitimle olacaktır. Toplumsal yaşamda hiçbir güç demokrasinin önüne geçemeyecektir, bu nedenle yeni nesillere daha iyi bir eğitim vermek en büyük hedefimizdir. Hepimizin doğuştan sahip olduğumuz haklar  ve sorumluluklar  olduğu gibi, bu bilinçle hiçbir haklılığın bir başkasına haksızlık etmesine sebep olamaz” diye konuştu.

Gündüz açıklamasında, eğitim binası projesinde ayrıca sosyal bir tesis oluşturmayı da hedeflediklerinin altını çizerek; "Düğün salonu, toplantı salonu, spor tesisleri, kütüphane, müzik odası, dinlenme odasının yanı sıra kış bahçesi de yer alacak. İlçe halkının tüm kültürel, sosyal ve spor ihtiyaçlarını kuracağımız modern okul alanında karşılamayı amaçlıyoruz. İlçemize hayırlı uğurlu olsun" dedi. Otlukbeli İl Genel Meclisi Üyesi Recep Gündüz açıklamasında son olarak, yeni lise binasının ilçeye kazandırılmasında emeği olan Başbakan Binali Yıldırım’a AK Parti Erzincan Milletvekilleri Sebahattin Karakelle ve Serkan Bayram ile Otlukbeli Kaymakamı Mehmet Fatih Kara’ya da verdikleri desteklerden dolayı teşekkür etti.

Editör: Doğu Gazetesi