Erzincan Cumhuriyet İlkokulunda görev yapan kaynaştırma eğitimcisi Mustafa Bayrak açıklamalarda bulunarak, down sendromlu çocukların ailelerine önemli bilgiler verdi. 

Etkinlik hakkında açıklamalar yapan Erzincan Üniversitesi Sağlık Yönetimi öğrencisi Özge Kiraz; “Bir Dokunuş Bin Umut projesi adı altında gerçekleştirdiğimiz down sendromluları projesi ile down sendromu insanların bizden bir kromozom farklı olmasının hiçbir fark olmadığını kanıtlamak için buradayız” dedi.

 Erzincan Üniversitesi Sağlık Yönetimi öğrencisi Sibel Güven ise açıklamasında; “Bu gün güzel bir amaç için toplandık. Burada olmaktan mutluyum. Bizler burada bir dokunuş bin umut projesi ile buradayız. Bu gün bir farkındalık günü aslında. Bildiğiniz gibi farkında olan bir kişi hayatın her anında tüm güzellikleri ile yaşar. Bizler burada onlarla olmaktan mutluyuz, onların mutlu olması için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Down Sendromu Dernek Başkanı Netice Tekin, down sendromlu çocukların iyi bir eğitim ile topluma kazandırılması gerektiğine vurgu yaparak bu konuda toplumun tüm kesiminden destek istedi.

Netice Tekin Açıklamasında; “21 Mart Dünya Down Sendromlular Farkındalık günü, bizler de farkındalık yaratmak için burada toplandık. Yaşadığımız hayatın her döneminde aileler olarak zorluklar çekmekteyiz. Bunun için çocuklarımızın sistemli bir şekilde eğitim almaları gerekmektedir. Ve bunun anaokulunda itibaren hayata kaynaşmaları gerektiğine inanmaktayız. Down sendromlu çocuklara yanındaki modeller örnek oluşturmaktadırlar. Bunun için kaynaştırma eğitimi ile bu çocuklarımız çok iyi yerlere gelebilirler. Kendi imkânları ile iş yaparak çalışabilirler. Bunun için toplumun her kesiminden bu konuda destek bekliyoruz. Kaynaştırma eğitimin bu çocuklarımız üzerinde büyük bir etkisi vardır” dedi.

Programın sonunda down sendromlu çocuklara hediyeler dağıtıldı ve toplu fotoğraf çekildi.

Editör: Doğu Gazetesi