Buna göre, eğitim ve öğretim desteğinden yararlanmak isteyen öğrenciler, e-okul, özel okullar ise MEBBİS üzerinden 10 Ağustos-6 Eylül´de başvurularını yapabilecek.

Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün konu ile ilgili olarak yaptığı açıklama; “İlimiz genelinde 40 Bin öğrencimiz var. Erzincan’da mevcut özel okullarımızı tercih eden öğrenci sayımız ise sadece 1535 bu rakam çok düşük yüzdelik dilimde sadece yüzde 3 gibi bir oran bu Türkiye genelinde şuan Yüzde 6 bakanlığımız yüzde 15 civarında olmasını ön görüyor. Bizlerde bu rakamlara ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

Erzincan’da eğitim ve öğretim desteğinden yararlanmak üzere başvuran okullar,

Özel Elit İlkokulu

Özel Elit Ortaokulu

Özel Elit Anadolu Lisesi

Özel Fidem İlkokulu

Özel Fidem Ortaokulu

Özel Doğa Okulları İlkokulu

Özel Doğa Okulları Ortaokulu

Özel Doğa Okulları Anadolu Erkek Lisesi

Özel Doğa Okulları Anadolu kız Lisesi

Özel Bilgi Temel Lisesi

Özel Final Lisesi

Özel Uğur Temel Lisesi olarak belirlendi.

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl özel okullarda okuyan öğrencilere verilen eğitim ve öğretim desteği kapsamında 2017-2018 öğretim yılında, okul öncesi eğitim kurumlarında okuyan öğrencilere 3 bin 60 lira, ilkokul ve temel liselerde öğrenim gören öğrencilere 3 bin 680 lira, ortaokul ve diğer liselerde öğrenim gören öğrencilere ise 4 bin 280 lira destek ödemesi yapılacak.

Ayrıca 2017-2018 öğretim yılında okul öncesinde 6 bin, ilkokul, ortaokul ve liselerde 15 biner, temel liselerde ise 24 bin olmak üzere toplam 75 bin öğrenci ilk defa bu destekten yararlanma imkânı bulacak.

Editör: Doğu Gazetesi