Proje kapsamında 30 engelli çocuğa Erzincan Belediyesi Sahaları ve Kapalı salonları Futbol temel teknik ve uygulama dersleri verilecek. Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün de paydaşı olduğu projede yer alan çocuklar forma, krampon ve eşofmanlarını alarak Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy’u ziyaret ettiler.

Özel sporcularla teker teker görüşerek onlarla sohbet eden Başkan Başsoy “ Sosyal belediyecilik sorumluluğu taşıyan bir belediyeyiz. Hükümetimizin ve devletimizin sosyal devlet politikaları doğrultusunda yerel yönetimlerin üzerine düşen yükün ve sorumluluğun farkındayız. SODES desteği ile yürütülen “Geleceğimiz Parmaklarınızın Ucunda” Projesi kapsamında da başarılı bir çalışmaya imza atılıyor. Proje kapsamında geçtiğimiz günlerde fotoğrafçılık ve yüzme kurslarını başlatmıştık. Şimdide özel çocuklardan oluşan futbol kursunu başlattık. Çocuklarımıza gerekli malzemeler dağıtıldı. Umuyoruz ki bu proje sayesinde   bu gençlerin sosyalleşmesi, fiziksel kapasitelerinin geliştirilerek, zihinsel gelişim ve becerilerini daha üst düzeye çıkacaktır” Dedi

 

Proje sonunda ikili müsabaka halinde birbirleri ile karşılaşacak çocuklar diğer şehirlerde yaşayan özel çocuklar ile karşılaştırılmak üzere müsabakalar hazırlanacak.

2011 yılından beri çeşitli spor ve sanat dallarında dezavantajlı ailelere ulaşan “Geleceğiniz Parmaklarınızın Ucunda” Projesiyle, Başarının da başarısızlığın parmaklarımız kadar yakın olduğunu, eğer onları doğru kullanabilirsek bizleri başarıdan başarıya ulaştırmanın somut bir göstergesi olacağının mesajını vermeye çalışılıyor. 2016 yılında hazırlamış olduğu Yüzme-Futbol-Resim-Müzik-Mefruşat-Bilgisayar-Tiyatro ve Fotoğrafçılık Eğitimleri ile Erzincan’dan doğarak tüm ulusa sesini duyurmayı hedefleyen ve bu kapsamda her insanın isterse her şeyi yapabileceğini göstermeye çalışan bir FARKINDALIK Projesidir. 

Editör: Doğu Gazetesi