CHP Erzincan Milletvekili Erdoğan Özyalçın, Erzincan’da sandık birleştirme girişimine sert çıktı. Başvuruda iddia edildiği gibi Erzincan’da yıllardır “terör saldırısı” yaşanmadığını ve kentin dokusunun Türkiye’yi temsil ettiğini vurgulayan Özyalçın, “Hiç kimse şehrimizdeki birlik ve baraberliğimizi, kardeşliği bozamaz. Sandık demokrasinin namusudur ve bu namusu korumak, gözetmek hükümetin boynunun borcudur” diye konuştu.
Erzincan’da jandarmanın ilçe seçim kuruluna yaptığı 14 Eylül tarihli başvuruyla sandıkların birleştirilmesi talebi basına yansıdı. Başvuruda sandıkların birleştirilmesine gerekçe olarak “terör olayları” gösterilirken olaylar 1989’a kadar götürüldü. Başvuruda, “İl merkez sorumluluk bölgesinde 1989-2015 yılları arasında meydana gelen terör olayları incelendiğinde, İl Merkez Jandarma Karakol Komutanlığı bölgesinde 37, Yaylabaşı Jandarma Karakol Komutanlığı sorumluluk bölgesinde 57 olmak üzere toplam 94 terör olayı meydana gelmiştir” denildi.

CHP’li Erdoğan Özyalçın, jandarmanın başvurusuna sert tepki gösterdi ve başvuruda yer alan gerekçelerin inandırıcılıktan uzak olduğunu vurguladı. CHP’li Özyalçın, Başbakan’ın daha iki gün önce “terörün belini kırdık” diye açıklama yaptığını hatırlatan Özyalçın, iktidar temsilcilerine “Nasıl oluyor da hem terörün belini kırıyorsunuz hem de seçim sandık güvenliğini sağlayamıyorsunuz?” sorusunu sordu. Son dönemde ülkede artışa geçen terör olaylarının ve şehit cenazelerinin tek sorumlusunun AKP yönetimi olduğunu belirten CHP Erzincan Milletvekili Özyalçın, bu tür girişimlerin anayasaya aykırı olduğunu vurguladı. Özyalçın, “Bu girişimler vatandaşın anayasal haklarını ayaklar altına alan girişimlerdir. Buna CHP olarak karşı olduğumuzu açıkladık.  Zaten YSK’nın da böyle bir yetkisi yoktur. Sandık demokrasinin namusudur ve bu namusu korumak, gözetmek de iktidarın boynunun borcudur” diye konuştu.
Erzincan’ın tam bir Türkiye tezahürü olduğunu vurgulayan Özyalçın, “Biz bin yıllardır tıpkı kadim Anadolu topraklarında olduğu gibi kederde, tasada ve sevinçte hep bir olduk, bir arada olduk. Hiçbir güç biz i birimizden ayırmaya yetmedi. Ünlü şairimiz Nazım’ın dediği gibi, ‘Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine. Bu memleket bizim’ Alevisi de, Sunnisi de, Kürt'ü, Çerkesi, Lazı’da, Türk’ü de bizim. Bütün kimlikler bizim zenginliklerimizdir, hiç kimsenin bizi bölmeye güçleri yetmeyecektir” 
Editör: Doğu Gazetesi