Erzincan Pancar Ekicileri Kooperatifi'nin 2016 Faaliyet yılına ait, 64. Olağan Genel Kurul Toplantısı 07 Ağustos 2017 Pazartesi günü saat 10.30’ da Erzincan Şeker Fabrikası Sosyal Tesisleri’nde yapıldı.

Erzincan Pancar Ekicileri Kooperatifi'nin 2016 Faaliyet yılına ait, 64. Olağan Genel Kurul Toplantısına, Erzincan merkezin yanı sıra ilçelerden de binlerce pancar üreticisi katıldı. Yaklaşık 45 bin 513 üyesi bulunan Erzincan Pancar Ekicileri Kooperatifi'nin 2016 Faaliyet yılına ait, 64. Olağan Genel Kurul toplantısı, yapılan divan başkanlığı seçiminin ardından saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

 Genel kurulda, Kooperatifimizin 2016 Faaliyet Yılına Ait Yönetim Kurulu ve Denetçiler Raporları ile Bilanço, Gelir Tablosu Hesaplarının Okunması, Görüşülmesi, Yönetim Kurulu ve Denetçiler Raporları ile Bilanço, Gelir Tablosu Hesaplarının Tasdiki, Yönetim Kurulu ve Denetçilerin İbrası, 2016 Faaliyet yılı Müspet Gelir - Gider farkının anasözleşmenin 19’uncu maddesi uyarınca tevzili, 2017 Faaliyet yılına ait iş programı ve bütçesinin okunması, görüşülmesi ve tatbiki hukukunda Yönetim Kuruluna yetki verilmesi,  Yönetim Kurulu Üyeleri ve Denetçilere Verilecek Ücretlerin ve Yollukların Belirlenmesi, Süreleri sona eren Denetçilerin ve yedek üye seçimi, Dilek ve Temennilerin ardından, denetim kurulu seçimlerine geçildi.
Çok sayıda polisin geniş güvenlik önlemi aldığı genel kurulda üyeler kayıtlarını yaptırdıktan sonra sırayla içeri girerek oy kullandılar.
Pancar üreticilerinin büyük ilgi gösterdiği genel kurulda, denetim kurulu seçimleri için Barış Güntürk ve Seyfullah Kaban başkanlığında iki liste seçime girdi. Seçim sonuçlarının gece saatlerinde belli olacağı belirtildi.

 

Editör: Doğu Gazetesi