İsviçre’nin Cenevre şehrinde CERN araştırma laboratuarın da “Parçacık Fiziği” konusunda yapılan çalıştaya katılan Erzincan Mustafa Doğan Anadolu Lisesi Fizik öğretmeni Mehmet Terzi tarafından Müftülük Konferans Salonunda 11. sınıflarda sayısal ağırlıklı ders seçen öğrencilerin tamamına bilgilendirme toplantısı yapıldı.

İsviçre'nin Cenevre şehrinde CERN araştırma laboratuarın da “Parçacık Fiziği” konusunda yapılan bilgilendirme toplantısına Erzincan Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi, Erzincan Anadolu Lisesi, Erzincan İMKB Nevzat Ayaz Fen Lisesi, Erzincan Lisesi, Erzincan Milli Egemenlik Anadolu Lisesi, Erzincan Anadolu İmam Hatip Lisesi, TOBB Binali Yıldırım Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 11. Sınıf öğrencileri katıldı.

Gerçekleşen toplantının açılış konuşmasını yapan Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün şu ifadelere yer verdi; “Öncelikle ilimizde Fen Lisesi ve Anadolu gurubu okullarımızın 11. Sınıfında okuyan Fen alanını okuyan öğrencileri buraya getirdik. Baştan sona kadar dikkatli bir şekilde dinlemenizi özellikle istirham ediyorum. Dün burada İstiklal Marşımızın 97’ci yıl dönümü münasebetiyle toplanmış bulunduk ve orada okullarımıza şunu ifade ettim. İstiklal Marşını iyi takip etmek içinde biz zati iyi anlamak lazım. Mehmet Akif deyince aklımıza hepimizin ilk gelen ve ilk söylediğimiz sözcük Asım’ın neslidir. Kim bu Asım’ın neslinin sorusunun cevabı, hayali bir kahraman olmadığını söyledim. Din, fazilet ve bilgi ile donanmış. Ahlaklı ve karakterli, vatanına sevdalı gençlerdir. Zaman çabuk geçiyor, teknoloji hızla ilerliyor. Bizim dünyanın aynasında yerimizi alabilmemiz sizin gibi yetişen nesillerimize bağlı. Gelecek dönemlerde artık bildiğiniz bir çok meslek yok olacak. Bunun sebebi ise nedir, teknolojinin gelişmesidir. Yeni meslekler ve yeni icatlar ortaya çıkacaktır. Bunu en iyi bilen ve en iyi yapacak olan da sizlersiniz. Onun için buraya özellikle Fen bilimi öğrencilerimiz davet ettik.

Erzincan Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün’ün konuşmasının ardından Erzincan Mustafa Doğan Anadolu Lisesi Fizik öğretmeni Mehmet Terzi tarafından 11. Sınıf öğrencilerine bilgilendirme sunumları yapıldı.

Editör: Doğu Gazetesi