İlk olarak konuşma yapan Erzincan Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Ali Kara açıklamasında; “Eğitim Öğretim yılının başlangıcıolan bugünde başta Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatanı uğruna canını veren aziz şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi de minnetle andığımızı belirtmek istiyorum. Çağımızda ülkelerin gelişmişlik düzeyleri irdelenirken, göz önünde bulundurulan ölçütler arasında hukukun üstünlüğü, demokrasi ve insan hakları öncelikli bir konum kazanmaktadır. Okulumuzda bilgi ve becerileri en üst seviyede her türlü şartta, ülkesine hizmet etmeye hazır, kendisini daima yenileme düşüncesini benimsemiş, Atatürk ilke ve İnkılaplarına rehber edinen hukukun üstünlüğünü çerçevesinde insan haklarına saygılı,toplumun desteği alarak görev yapabilen çağdaş polisler yetiştirmekteyiz. Sizlerle yeni bir eğitim ve öğretime başlamanın heyecanı içerisinde olduğumu ifade ederken bu yıl eğitim için gelen 1. sınıf öğrencilerimize ve 2. sınıfa geçen öğrencilerimize hoş geldiniz der, başarılı ve güzel bir eğitim dönemi geçirmenizi dilerim. Sizler devletimizi ve milletimiz için önemlisiniz. Bu nedenle sorumluluklarınızın bilinciyle hareket etmeli, milletine hizmet etmeşuuru ile görev yapmalı ve çok çalışmalısınız. Türk emniyet teşkilatında polis üniformasının saygınlığını her zaman gururla taşıyan daima çözüm odaklı,motivasyonunu kaybetmeden milletimizin güven ve desteğini de alarak başarıya ulaşan birer teşkilat mensubu olacaksınız. Okulumuzda Cumhuriyetimizin çağdaşhedefleri doğrultusunda ülkemize ve insanlarımıza hizmet etmek için gerekli olan her şeyi yapacağınıza inanıyorum. Bizlere emanet edilen öğrencilerimize kendi evlatlarınızmış gibi yetiştireceğinize eminim. Gençlerimizi sağlam kişiliğe, sorun çözücü özellikler oluşturmak, onlara polis mesleğinin gerektiği birikim ve deneğimi kazandıracağınıza yürekten inanıyorum. Ülkemizi ve teşkilatımızı arzuladığımız çağdaş düzeye ulaştırabilmek için en önemli aracın insanın eğitime yapılan yatırımlar olduğunu herkesçe bilinmektedir. Sizlerin bilgi, birikim ve meziyetlerinizin öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştirebilmek için kullanacağınıza inancımız tamdır. Gerek eğitim ve öğretim kadromuz gerekse de idareci kadromuz, öğretmen ve öğrencilerimizle birlikte bu hedefi yakalayacağınıza yürekten inanıyorum. Bu duygu ve düşünceler içerisinde başta Sayın Valimize, değerli protokol üyelerine ve konuklarımıza açılıştörenimize teşriflerinizle bizleri onurlandırdığınız için bir kez daha teşekkür ediyor, 2014–2015 eğitim öğretim yılında polis mesleğine ilk adımlarını atacak olan 1. sınıf öğrencilerimize tekrar okulumuza hoş geldiniz diyorum” dedi.
Ardından konuşan Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir açıklamasında; “İlk olarak yeni eğitim öğretim yılının hem Erzincan’a hem de ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Biraz önce de okullarımızda eğitim ve öğretim yılını açtık. Arksından da buradayız. Burada bulunmaktan mutlu ve heyecanlıyız. Sizlerin heyecanını paylaşmaktan da büyük bir memnuniyet duydum. Biz burada sadece eğitim öğretim yılının açılışını yapıyoruz. Aynızamanda biliyorsunuz Erzincan Polis Meslek Yüksekokulu yeni binasına taşındı.Öncelikle hayırlı uğurlu olsun. Tabi bu bina bu aşamaya kolay gelmedi. Ne kadar zorluklar çektiğimizi Sayın Vekilimiz, Belediye Başkanımız ve buradaki arkadaşlar biliyor. Burada şahsımın da çok ciddi emekleri var. Mesela bu konferans Salonu koltuksuzdu. Ama geçen bir yıl içerisinde eski Polis Melek Yüksekokulu Müdürümüze de buradan teşekküre diyorum. Onunda burada çok büyük emekleri oldu. Burada gerçekten Erzincan olarak övünecek bir fiziki imkâna kavuşmuşsak burada başta Sayın Vekilimizin, Belediye Başkanımızın ve il teşkilatının, özellikle Sayın Bakanımız Binali Bey ve İçişleri Bakanımızın büyük emekleri var. Huzurlarınızda ben hepsine çok teşekkür ediyorum. İnşallah yakın gelecekte Üniversitemizle birlikte bu Polis Okulumuzun açılışına duyduğum kadarıyla Sayın Cumhurbaşkanımız yapacaklar. Bunu da sizlerle paylaşmak istiyoruz. Biz polisten ne istiyoruz? Bunu hep söylüyorlar. Son 10 yılda özellikle güvelik sektöründe ve polisin vatandaşa sunduğu hizmette neyi arıyoruz? Vatandaş memnuniyeti nedir ve nasıl sağlanır? Son 12 yıl içerisinde hep bunun gayreti içerisinde olduk. Zihniyet açısından geldiğimiz noktada polis çok büyük mesafe kaydetmiştir. Artık işkenceye ve sıfır tolerans politikasıyla geldiğimiz noktada bu sorunlar polis açısından vatandaş açısından dile getirilmemektedir. Bundan sonrada inanıyoruz ki bu hizmet binamızda hukukun üstünlüğüne inanan, insan hak ve özgürlüklerine saygılı, insan ve hukuk odaklıgenç polis kardeşlerimizi yetişecektir. Buna yürekten inanıyorum. Genç polis adaylarımıza sadece bir şey söylemek istiyorum. Biliyorsunuz polis devletin sokaktaki yüzüdür. Polisin hal, hareket davranışı vatandaşın nezdinde devletin değerlendirilmesi olarak hep yer almamaktadır. Bu yüzden lütfen işinizi kanunlara, nizamlara uygun olarak yapın. Böyle çalıştığınız sürece hem vatandaşnezdinde ve vicdanınızda meleğini iyi olarak yapmış ve bunun mutluluğunu yaşayan bireyler olarak inşallah hayatınızı öyle tamamlarsınız. Tekrar bu duygu ve düşüncelerle bu yeni eğitim öğretim yılının hepinize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. İnşallah Erzincan yetiştirdiği polislerle övünecektir. Buna da yürekten inanıyorum. Bu duygularla hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum”dedi.
Programda son olarak konuşmacıların konuşmalarının ardından Prof. Dr. Süleyman Özeren tarafından salona gelen konuklara ve öğrencilere ilk dersi verdi. 
Editör: Doğu Gazetesi