Vali Arslantaş mesajında şu ifadeleri kullandı; “Polis teşkilatımız, 173 yıllık şanlı mazisi boyunca her zaman ve her şartta vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanmasında, ülkemizdeki güven ve huzur ortamının tesis edilmesinde, asayişin sağlanmasında, suç ve suçluyla mücadelede büyük hizmetler yaparak, milletimizin gönlünde hak ettikleri yeri almış bulunmaktadır.


Ülkemizin tüm alanlarda devam eden kalkınma hamlesinin başarıyla yürütülmesinde, polisimizin tüm güvenlik güçlerimizle birlikte temin ettiği huzur ve güven ortamının büyük önemi bulunmaktadır.


Anayasa ve yasalardan aldığı güçle görevini yapan polislerimiz, trafikten terörle mücadeleye, uyuşturucu ile mücadeleden vatandaşımızı ilgilendiren güvenlik hizmetlerinin tamamına varıncaya kadar özverili bir şekilde gece-gündüz demeden bu onurlu görevlerini büyük bir fedakarlık ve insan sevgisiyle yerine getirmektedirler.


İlimizde görev yapan emniyet mensuplarımızın da mesai mefhumu gözetmeden gösterdikleri özverili çalışmaları sayesinde özellikle asayiş olaylarının aydınlatılması ve uyuşturucu ile mücadelede büyük başarılar elde edilmiştir. Bunun yanında toplum destekli polislik hizmetleri çerçevesinde öğrencilerimizle, sivil toplum kuruluşlarımızla ve mahalle sakinlerimizle toplantılar düzenleyerek pek çok konuda vatandaşlarımız bilgilendirilmiştir. Erzincan’ımızın güven ve huzur şehri olmasında gösterdikleri üstün gayretlerinden dolayı Emniyet Teşkilatımızın tüm mensuplarını tebrik ediyor, çalışmalarında üstün başarılar diliyorum.


Bu duygu ve düşüncelerle başta Erzincan Emniyet Müdürlüğü olmak üzere tüm polis teşkilatımızın 173. kuruluş yıldönümünü kutluyor, görevlerinde başarılar, yaşamlarında sağlık, huzur ve mutluluklar diliyorum. Şehit polislerimize Yüce Allah’tan rahmet diler, gazi polislerimize sıhhat, afiyet ve uzun ömürler diliyorum.”

Editör: Doğu Gazetesi