İl merkezinin farklı noktalarında Emniyet Kemeri ve Hız Kontrol Projesi kapsamında Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü personelinin yürütmüş olduğu farkındalık eğitimlerine katılan 2'nci sınıf polis okulu öğrencilerinin mesleğe başlamadan önce halkla ilişkiler konusunda yetkinleşmesi amaçlanmakta trafik ekiplerince 2013 yılı içerisinde şehir merkezinde yaklaşık 45 bin denetim gerçekleştirilmiştir. Bu denetimler trafik düzen ve güvenliğinin sağlanmasını amaçladığı kadar polis - halk ilişkilerinin kesintisiz olarak devamını da yerine getirmektedir.
            Geleceğin polislerinin halkla yoğun olarak etkileşim içinde bulunan trafik birimleri ile birlikte sahada almış olduğu eğitim sayesinde polis - halk ilişkilerinde mesleki bilgi kadar iletişimin de önemli olduğunu tecrübe edecekleri düşünülmektedir.
Valilik makamının 01/11/2013 tarihli onayı ile yürütülmeye başlanan ve 6 yıl boyunca sürecek olan "Emniyet Kemeri ve Hız Kontrol Projesi" kapsamında eğitim faaliyetleri yoğun bir şekilde devam etmekte ve projenin başarılı bir şekilde yürütülmesi için toplumun tüm kesimlerinin projeye dahil edilmesi planlanmaktadır.
         Ayrıca 27.11.2013 tarihinde yürürlüğe konulan Valilik kararı ile Türkiye'de ilk defa uygulanmasına başlanan emniyet kemeri hatırlatma sistemlerini devre dışı bırakan sahte tokalar üzerinde yapılan denetimlerde bugüne kadar 5 kişiye Kabahatler Kanununun ilgili maddesinden 182 TL ve emniyet kemeri takmamaktan 80 TL olmak üzere toplam 262'şer TL idari para cezası uygulanmıştır. Bu konuda yapılan denetimler de hız kesmeden yürütülmeye devam etmektedir.
     
Editör: Doğu Gazetesi