Postacı yürüyüşüne Erzincan, Erzurum, Kars, Malatya ve Bingöl’den 14 erkek 2 bayan toplam 16 sporcu katıldı.

Düzenlenen postacı yürüyüşünün startını Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Burak Mumcu ve PTT Başmüdürü Mustafa Beşli verdi. Erkeklerin 10 bin metre, kadınların 5 bin metre yürüdüğü yarışma büyük çekişmeye sahne oldu. Yürüyüş sonunda kadınlarda Kars Bölgesinde Hülya Yıldız ile erkeklerde Erzincan bölgesinde Yahya Alan birinci olmayı başardı. Dereceye giren postacılar Antalya’da Milli Takım seçmelerine katılacaklar. 

PTT Başmüdürü Mustafa Beşli, Balkan ülkeleri arasında düzenlenecek olan 45’nci postacılar yürüyüş yarışması için, 9 bölgeden katılan postacıların milli takıma girebilmek için mücadele verdiğini belirterek “ Hem Milli Takımın oluşturulması, hem de personelimiz arasında sosyal dayanışmayı sağlamak, aynı zamanda da sportmenlik ruhu oluşturmak amacıyla bu yarışmalar Türkiye genelinde düzenlenmektedir” dedi.

Yarış sonunda erkeklerde Erzincan'dan Yahya Alan birinci, Malatya'dan Cemal Bulut ikinci, Kadir Acun ise üçüncü oldu. Kadınlarda ise Kars'tan Hülya Yıldız birinci, Malatya'dan Emine Şimşek ikinci sırayı aldı.

Yarışmada erkeklerde ilk üçe girenler, kadınlarda ise mücadelede yer alan iki posta dağıtıcısı da milli takıma seçildi.

Editör: Doğu Gazetesi