Erzincan İl Müftülüğü’nün organize ettiği ve İmam Hatip Platformları Derneği’nin destek verdiği salonun hınca hınç dolduğu konferansa; Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan Ak Parti Milletvekilleri, Jandarma Komutanı, Belediye Başkanı, İl protokolü, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda İl Müftüsü Mehmet Emin Çetin, kısa bir selamlama ve hoşgeldiniz konuşması yaptı.

Daha sonra konferansını sunmak üzere kürsüye gelen Prof. Dr. Necdet Çağıl, “Kur’ân’ın Fert ve Toplum Hayatına Etkileri” bağlamında, Kur’ân’ın insanları menfi durumlardan müsbet hallere, güzelliklere, hidayete ve huzura nasıl dönüştürdüğü, onun mûcizevî boyutuyla nasıl bir hâkimiyet kurduğu ve hem insanların akıllarına, hem bedenlerine, gönüllerine nasıl tesir icra ettiği üzerine verdiği misallarle açıklamalarda bulundu.

İmam Hatip Platformları derneğinin bir plaket takdimi ve bakır işleme bir Erzincan hatırasının hediye olarak sunulmasıyla birlikte konferans sona erdi.

Editör: Doğu Gazetesi