Erzincan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri, Ramazan ayı nedeniyle şehir genelinde faaliyet gösteren, market, fırın ve alış veriş merkezlerinde denetimlerini arttırdı. Denetimlerde fırınlar ve tatlı üretimi yapan iş yerlerine ağırlık verilirken, denetimlerde herhangi bir problemle karşılaşılmadı.

Alış veriş merkezlerinin de denetiminin yapıldığı kent genelinde, fırınlar ve tatlı üretim iş yerlerinin hijyenik olup olmadığı, kasaplarda etlerin kesimi ve korunması, marketlerde de tarihi geçmiş ürünlerin olup olmadığı konusunda denetimler yapıldı. Denetimlerde herhangi bir soruna rastlanmadı. Denetimlere Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erden Karadağ da katıldı.

Ramazan’ da denetimler artıyor.
Yürütülen denetimler hakkında bilgi veren Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erdem Karadağ, "İnsanların hastalıklardan korunabilmesi için sağlıklı ve daha düzgün bir hayat yaşayabilmeleri için mutlaka dengeli ve yeterli beslenme zorunda olduklarını biliyoruz. Dengeli ve yeterli beslenebilmeleri içinde güvenilir gıdaları tüketmeleri gerekmektedir. Bu amaçla bakanlığımız ve il müdürlüğümüz güvenli gıdaların temini için Ramazan ayı boyunca gıda denetimleri 2 katına çıkarmış bulunmaktayız. Dolayısıyla biz vatandaşımıza güvenli gıdayı takdim etmek zorundayız. Bunun vatandaşımızın kendisine bir hak olarak görmesi gerekiyor. Yani güvenli gıda tüketiminin bir hak olduğunu bilmesi lazım. Gıdaları alması gerekirken dikkat etmesi gereken kurallar şunlardır; gıdanın fiziksel yapısına bakması gerekiyor. Üretim yerinin ve üretim tarihinin ve ayrıca üreten firmanın da bilgilerinin olması gerekiyor. Her hangi bir sorunla karşılaşmaları durumunda il müdürlüğümüze bildirmelerini istiyorum. Biz ancak tüketici, il müdürlüğü ve diğer insanlarımız ile gıda üretimi yapan insanlarımızla işbirliği yaparak ortak bir noktada buluştuğumuz zaman ancak başarılı olabiliriz. Güvenli gıda üretimini temin edebiliriz. Bunun için herkese görev düşüyor. Herkesin bu görevi yerine getirmesini düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Erzincan’ da herhangi bir sorun bulunmuyor.
Erzincanlıların gönül rahatlığı ile her mekandan alış veriş yapabileceğini belirten Karadağ, "İstanbul ve Türkiye'nin değişik yerlerinde denetimler yaptık ama Erzincan hakikaten bu konuda iyi bir yerde. Çünkü gezdiğimiz yerlerde görüyoruz ki bizim direktiflerimizi, bizim gösterdiğimiz yolun dışına çıkmamaya gayret ediyorlar. Tabi ki, ufak tefek istisnalar olabiliyor ama genelde çok iyi durumda. Biz vatandaşlarımıza şunu söyleyebiliriz rahatlıkla, Erzincan'da üretilen gıda maddelerini güvenilir bir şekilde tüketebileceklerini çok net bir şekilde söyleyebiliriz." açıklamasında bulundu.

İl genelinde yapılan denetimlerde özellikle fırınlarda hijyenik ortamın sağlandığı gözlenirken, kusurlu görülen bazı fırınlarda ise gerekli düzenlemenin yapılması konusunda uyarılarda bulunuldu.
Editör: Doğu Gazetesi