Müftü Burhan İşliyen “2013 ramazan ayı, 9 Temmuz Salı günü itibariyle başlayacak. 8 Temmuz Pazartesi akşamı ilk teravihleri kılmış olacağız. Ramazanı şerife hayırla, huzurla  ulaşmayı ve ramazanı iyi geçirmeyi bize bütün  milletimize nasip etmesini Allahtan niyaz ediyorum." dedi.
Ramazan ayına hazırlık adına müftülük olarak gereken çalışmaların yapıldığına dikkat çeken Müftü İşliyen,  Diyanet işleri başkanlığının bu yılki ana temasının "helal kazanç, helal lokma" olduğunu bildirdi.
Müftü işliyen şöyle devam etti: "Herşeyden önce kursağımızdan helal lokma inmediği taktirde tuttuğumuz oruçların, yapmış olduğumuz ibadetlerin sevabını karşılığını görememe tehlikesiyle karşı karşıyayız. Bunun için kazandığımızın, yediğimizin, içtiğimizin helal olmasına  dikkat ettiğimiz gibi harcamalarımızın da helal  olmasına dikkat etmeliyiz. Ramazan ayında iftarlarımız israf, gösteriş sofraları olmamalıdır. Zenginlerin varlıklıların birbirlerini davet edip de fakirlerin aç muhtaç ve gariplerin ihmal edildiği sofralar asla olmamalıdır." dedi.
Bu yıl hatim ile teravih namazının Kızılay, Demirkent Saliha hatun camisinde kılınacağını belirten İşliyen, ramazan, oruç veya insanların aklına takılabilen diğer konularla ilgili olarak alo 190 Dini danışma hattının da 09.00 - 23.00 saatleri arasında faaliyet gösterdiğini kaydetti. 
Editör: Doğu Gazetesi