Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından KYK'lı gençlerin spora ve sporcuya ilgisini arttırmak için düzenlenen KYK İşte O An programı Erzincan İl Müftülüğü Konferans Salonunda gerçekleşti. Programın açılış konuşmasını yapan Kredi ve Yurtlar Kurumu Erzincan İl Müdürü Fevzi Sarıçiçek futbolun bu değerli 2 insanını Erzincan'da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

         Program boyunca Erdoğan Arıkan ve KYK'lı gençler sordu; Rüştü Reçber cevapladı. Rüştü Reçber bu vesileyle futbola başlama öyküsünü ve kariyeri boyunca unutmadığı anları gençlere aktardı.

         Rüştü Reçber'in görev aldığı maçlardan görüntüler KYK'lı gençlerle paylaşıldı .  Rüştü Reçber de o anlarda neler yaşadığını ve hislerini anlattı.

         Futbol hayatına Antalya sporda forvet olarak başladığını daha sonra takımın kalecisinin askere gitmesiyle kaleci eldivenlerini giyindiğini, Türkiye Ümit Milli Takımına kaleci olarak seçilmesiyle de profesyonel kaleciliğe geçiş yaptığını anlatan Rüştü Reçber gençlere hayallerinden vazgeçmemelerini, kendisinin hayallerinden vazgeçmediği için Türkiye A Milli Takımının , Fenerbahçe’nin, Beşiktaş’ın ve Barcelona'nın kaleciliğini yapabildiğini söyledi.

         KYK'lı gençlerin büyük ilgisiyle karşılanan program sonunda çekilişle 5 KYK'lı gence Rüştü Reçber’in imzalı milli takım forması hediye edildi.  

Editör: Doğu Gazetesi