Arsası hayırsever vatandaş Halil Sağırlı tarafından bağışlanan ve İşadamı Saffet Çerçi tarafından yapımı üstlenilen camiinin açılışına Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Ak Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Vali Abdurrahman Akdemir, Vali Yardımcısı Fatih Kaya, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Refahiye Kaymakamı Yusuf Karaloğlu, İl Müftü Vekili Harun Özkan ve Refahiye İlçesi Müftü Vekili Eyüp Kızıltoprak katıldılar.
Laleli Camii açılışında bir değerlendirme konuşması yapan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, “Açılan her caminin Kâbe’ye Peygamberimize (SAV) açılan bir kapı olarak bilmek ve öyle görmek lazımdır. Bütün camilerin Beytullah’ın birer şubesi olarak açıldığını, bütün camilerin kadın-erkek, yaşlı-genç ayırımı yapmadan herkese açık olduğunu, belirtti.

Hz. Peygamberimizin (SAV) sahabesini camide yani Mescid-i Nebevi’de yetiştirdiğini, bizler de onlardan naklen gelen sünnetle (hadis-i şeriflerle) İslam’ı öğrenip yaşadığımızı, bu itibarla camide safları sık tutarak omuz omuza olarak aramızda şeytana yer vermeyerek İslam kardeşliği hazzını yaşayıp yaşatmamız gerektiğini; ifade etti. Laleli Köyü Camii’nin yapılmasında emeği geçenlere de dua ve teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.
Tören, İl Müftü Vekili Harun Özkan’ın yaptığı dua sona erdi. 
Editör: Doğu Gazetesi