Bayram açıklamasında; Refahiye’ye doğalgazın CNG olarak götürüleceği ve çalışmaların Mart ayında başlanacağını buna yönelik altyapı yatırımlarının 6 ay süreceğini ve 2017 yılının sonuna doğru ilçe sakinlerinin doğalgaz ile ısınacağını, 2018 yılında ise Tercan’ın doğalgaz ile ısınacağını ifade etti. Bayram açıklamasına şu şekilde devam etti;

"Planlanan CNG sisteminde, Erzincan’ımızın merkezinde yer alan RMS-A istasyonundan alınacak doğalgaz, Üzümlü ilçesinde kurulan CNG kompresör istasyonu ile 250 bar basınca kadar yükseltilecek ve özel olarak tasarlanmış treyler üzerinde bulunan CNG tüplerine aktarılacak. Bu yöntemle doldurulacak olan treyler bir çekici vasıtasıyla Refahiye ilçemizde kurulacak boşaltma istasyonuna taşınacak ve bir ölçüm istasyonu vasıtasıyla şebeke basıncına düşürülerek şehir içi doğalgaz hattına verilecek.
Güvenlik seviyesinin üst düzeyde tutulacağı sistemle en zor koşullarda bile arz güvenliğinin sürekliliğini sağlamak adına CNG kompresörü ile treylerin yedekli olması sağlanacak ve tüketim artışına göre sayıları artırılacak. Bu sistemle, Refahiye ilçemizde doğal gaz arzının sağlanamadığı hiçbir yer kalmayacak. Bu çalışma ile birlikte doğalgazın başta Refahiyeli ve Tercanlı hemşerilerime hayırlı olmasını diliyorum. İlerleyen yıllarla birlikte bu uygulama diğer ilçelerimizde de yapılarak doğalgazsız ilçemiz kalmayacak ve hemşerilerimiz rahat ve ferah bir şekilde yaşayacak"

Editör: Doğu Gazetesi