3. Lig 3. grupta mücadele edecek olan Erzincan temsilcisi ligin ilk haftasında kendi sahasında Kırıkhansporu konuk edecek. 2013- 2014 Futbol sezonunda Spor Toto 3. Lig 3. grupta mücadele edecek olan Erzincan Refahiyespor, lig hazırlıklarını sürdürürken, yeni sezon için fikstür çekimi yapıldı. Sezon başında tecrübeli Teknik Direktör Mehmet Kaya ile anlaşarak transfer atağına geçen yeşil beyazlı ekip, oluşturduğu yeni kadro ile lige iyi bir başlangıç yapmak istiyor. Kulüp Başkanı İlhan Mızrak ve yönetim kurulunun girişimleri sonucu yapılan transferler ve kamp sürecinin ardından yapılan hazırlık maçlarında lige hazır sinyalleri veren Erzincan Refahiyespor, 2. lige çıkmayı hedefliyor.
18'er takımlı 3 gruptan oluşan Spor Toto 3. Lig'de karşılaşmalar 1 Eylül'de başlayacak ve ilk yarı 15 Aralık'ta sona erecek. Ligin ikinci yarısı 19 Ocak 2014'te başlayacak ve 4 Mayıs 2014'te yapılacak maçlarla normal sezon sona erecek. 
Ligin ilk haftasında Erzincan Refahiyespor kendi sahasında Kırıkhansporu konuk edecek.
         İlk haftanın maç programı şöyle;
Erzincan Refahiyespor- Kırıkhanspor
Kayseri Şekerspor- Anadolu Üsküdar 1908 
Arsinspor- Kocaelispor
Şekerspor- Belediye Vanspor
Ayvalıkgücü Belediyespor- Denizli Belediyespor
Yimpaş Yozgatspor- Keçiörengücü
Gölcükspor- Yeni Diyarbakırspor
İstanbulspor- Tuzlaspor
1930 Bafraspor- Menemen Belediyespor
          Spor Toto 3. Lig'de çift devreli lig müsabakaları sonunda gruplarda 1. sırayı alan takımlar Spor Toto 2. Lig'e yükselecek. Normal sezon sonunda gruplarda 16, 17 ve18. sıraları alan 3 takım olmak üzere toplam 9 takım Bölgesel Amatör Lig'e düşecek. Gruplarda 2, 3, 4 ve 5. sırayı alan takımlar ise 2. Lig'e yükselecek son 3 takımın belirleneceği play-off müsabakalarına katılacak. Play-off müsabakaları TFF tarafından belirlenecek tarafsız saha veya sahalarda, tek maç eleme usulü ile oynanacak. Her grupta takımlar kura ile birbirleriyle eşleşecek ve maçlarını kazanan takımlar finale yükselecek. Her grupta finalde kazanan 3 takım daha 2. Lig'e yükselecek. 
Editör: Doğu Gazetesi