Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Akın Levent Rektörlük Makamında Gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu. Rektör Prof. Dr. Levent açıklamalarında; “Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi olarak bu yıl 13. Mezuniyet törenine imza atmış bulunuyoruz. 2006'da açılan Erzincan Üniversitesi olarak hizmete giren ve bu yıl itibarıyla 2018-19 öğretim yılı itibariyle Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi olarak eğitim veren üniversitemiz de 2 Bin 417 Lisans öğrencisi Bin 440 ön lisans öğrencisi olmak üzere toplam 3 Bin 857 öğrencimizi mezun etmiş bulunmaktayız. Buna burada gururla söyleyebiliriz dedi.

Erzincan Binali Yıldırım üniversitemizin genel durumunu bir göz atacak olursak, akademik personel sayısı 64 Profesör, 85 Doçent olmak üzere Bin sekiz de öğretim görevlimiz bulunmakta ayrıca 527 de idari personelimiz bulunmakta.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi olarak 11 tane Fakültemiz, 3 tane enstitümüz ve 13 tane meslek yüksekokulu olmak üzere birçok alanda eğitim veriyoruz. Erzincan Binali Yıldırım üniversitemiz, bu sene itibariyle yani 2019 yılı itibariyle yaz okulu açacak birçok birimimiz bulunmaktadır. 

Yani tıp fakültesi ve Diş Hekimliği hariç Adalet Meslek Yüksekokulu bunu birçok öğrencimiz merak ettiği için söylüyorum Adalet Meslek Yüksek Okulu, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Eğitim fen edebiyat Hukuk Fakültesi İhsan ilahiyat mühendislik ve meslek yüksekokulları yaz okulları açmaktadır ancak öğrencilerimizin yakındığı bütünleme sınavları 2019-2020 eğitim öğretim yılında bütünleme sınavları da yapılacağını buradan müjdelemek istiyorum.. Fakat Bütünleme sınavının yanında yaz okulları da devam edecek, hem bütünleme sınavları olacak hem de yaz okulları devam edecek.

Erzincan Binali Yıldırım üniversitemiz ifade ettiğim gibi 11 tane fakülte ile hizmete devam etmektedir diyen Rektör Prof. Dr. Levent,  ancak YÖK’ e 4 tane yeni fakülte müracaatımız oldu.  Bunlar Açık öğretim Fakültesi, iletişim Fakültesi, Ziraat Fakültesi ve Veterinerlik Fakültesi olmak üzere 4 tane yeni fakülte müracaatımız var. Bunların haricinde Ali Cavit Çelebioğlu sivil havacılık Yüksek Okulu ve beden eğitimi spor yüksek Okulu'nda fakülteye dönüştürülmesi için müracaatlarımız yaptık onları da fakülteye dönüştürülmesi ile beraber Erzincan Binali Yıldırım üniversitemiz beş altı tane daha fakülteye kavuşmuş olacak” dedi.

Editör: Doğu Gazetesi