Erzincan Üniversitesi Eğitim Fakültesi çok amaçlı toplantı salonunda iki aşamalı yapılan Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Öğretmenliği özel yetenek sınavının ilk aşamasında adayların modelden kara kalem desen becerileri, ikinci aşamada ise imgesel tasarım becerileri ölçüldü. Her biri 90 dakika süreli iki aşama sonunda adayların toplam beceri puanlarına yönelik değerlendirme sonuçlarına göre 40 aday Resim İş Öğretmenliğine girmeye hak kazanacak.
Resim İş Öğretmenliğine 166 başvuru
Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Öğretmenliği Anabilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Orhan Taşkesen, özel yetenek sınavlarıyla ilgili olarak, ilk öğrencilerini geçen yıl alan ve 164 adayın katıldığı sınava bu yıl 166 adayın başvuruda bulunduğunu bildirdi. Taşkesen, ‘’İkinci yılımızda da ilgi beklediğimiz gibi oldu. Diğer illerden de beklentimizin üzerinde katılım var. Sınavda görevli ekip arkadaşlarımız ile jürimize, ayrıca yükseköğrenim için Üniversitemizi tercih eden tüm adaylarımıza teşekkür ederim’’ dedi. Jüri değerlendirmesinin hemen ardından sınav sonuçlarının Üniversitemizin web sayfasından duyurulması bekleniyor. Sınav sonucuna göre başarılı olan 40 adayın (asil liste) kesin kayıtları, 8-12 Eylül 2014 tarihleri arasında Üniversitemiz Rektörlüğü Öğrenci İşleri Daire Başkanlığında yapılacak. Asil listeden kazandığı halde kayıt yaptırmayanların yerine alınacak yedek liste adaylarının başvuru dilekçeleri 13-14 Eylül 2014 tarihlerinde alınacak, yedek listeden kesin kayıt hakkı kazananların kayıtları ise 16-19 Eylül 52014 tarihleri arasında yapılacak.
Müzik Öğretmenliğine 155 başvuru
Erzincan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Öğretmenliği özel yetenek sınavları da 155 adayın katılımıyla Eğitim Fakültesinde başladı.
Müzik Öğretmenliği Anabilim Dalı, özel sınav salonunda gerçekleştirilen sınav öncesi bazı adayların heyecanlı olduğu dikkat çekti. İki aşamada yapılan Müzik Öğretmenliği özel yetenek sınavının ilk aşamasında adayların işitme, ezgi, sesi ayırt etme, ritim belleği, deşifre ve solfej becerileri; ilk aşamada başarılı olanların alındığı ikinci aşamada ise ezgileri nota ile yazma (dikte), ses ve enstrüman (çalgı) becerileri ölçüldü. Sınavlarda aldıkları puanlara göre yapılan değerlendirmeler sonucunda başarılı olan 40 (asil liste) aday, Müzik Öğretmenliğine girmeye hak kazanacak. Jüri değerlendirmesinin tamamlanması ardından sınav sonuçlarının Üniversitemiz web sayfasından duyurulması bekleniyor. Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Başkanı ve Müzik Öğretmenliği Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ersan Çiftçi, Müzik Öğretmenliği özel yetenek sınavına başvuruların her yıl beklenen düzeyde gerçekleştiğini belirterek, ‘’Bölümlerimizin tercih edilmesi memnuniyet vericidir. Üniversitemizi tercih eden adaylarımıza ve özel yetenek sınavında görev alan jüri ve ekip arkadaşlarımıza teşekkür ederim’’ dedi.
Editör: Doğu Gazetesi