Halil İbrahim Özdemir’in  “Sislerin Ardında” isimli romanını Romen diline çeviren yazar Güner Akmolla hanımefendi ve kitaba önsöz yazan Marius Chelaru geçtiğimiz yıllarda Erzincan’ı ziyaret etmiş ve  izlenimlerini iki ayrı Romence kitapta yayınlamışlardı.

            Son olarak iki yazar bir araya gelerek  yazdıkları çağdaş Erzincan Seyahatnamelerini bir araya getirerek iki kitabı iki dilli olarak tek kitapta topladılar.

            SutudİS yayınevi tarafından 2016 yılında yayınlanan kitapta Güner Akmolla tarafından yayınlanan “Erzingean-inima Anatoliei, ‘Erzincan Anadolu’nun yüreği’ “ isimli kitabı ile  Marius Chelaru tarafından hazırlanan “Prin Anatolia, Din Erzingean ‘Erzincan’dan Anadolu’ya Seyahat’ ” isimli kitapları tek kitapta toplandı.

            Kitap Romence ve Türkçe olarak 228 sayfadan oluşuyor.  Büyük boy kitabın ön kapağında Terzi Baba Mezarlığının bir fotoğrafı yer alıyor.  Kitabın arka kapağında da  Esentepe’den çakilmiş bir Erzincan Fotoğrafı yer alıyor. Kitabın fotoğraflarının büyük bölümü de Gazeteci Yazar Halil İbrahim Özdemir ve Marius Chelaru tarafından çekildi.

            Kitapta Erzincan İl Merkezi,  Kemah Kemaliye, Divriği, Üzümlü’ye geniş yer verildi.

 

            GÜNER AKMOLLA KİMDİR?

            Şair ve Yazar Güner Akmolla 1941 yılında Romanya’da doğdu. 1965 yılında Bükreş Üniversitesinden Mezun oldu. Çeşitli okullarda Romen Edebiyatı dersleri verdi. Osmanlıca, Romence ve Türkçe çok sayıda kitaba imza attı. Güner Akmolla Hanım  Kırım Tatar davasının savunucularından  Necip Hacı Fazıl’ın akrabalarından birisidir. Romanya’da yayınlanan Emel-İdeal dergisinin yayıncısı ve editörlerinden birisidir.

 

            MURIUS CHELARU KİMDİR?

            1961 yılında Romanya Negresti’de doğdu. Şair, Yazar, Romancı ve Edebiyat eleştirmeni. Ekonomi Fakültesi mezunu olmasına rağmen yazar eleştirmen ve romancı olarak tanınıyor.,

            Yaklaşık  yirmi ülkede eserleri yayınlanıyor. Time Dergisinin yayın editörlüğünü yapıyor. Cronical Dergisi, Convertbiri Literare, Carmina dergisinin editör ve yayıncılığını yapıyor,

 

           

           

            

Editör: Doğu Gazetesi