Parti binasında düzenlenen programa Saadet Partisi Erzincan Belediye Başkan Adayı Hikmet Meydan, Saadet Partisi Erzincan İl Bşk. Vekili Rukiye Şimşek Demir, çok sayıda partili katıldı.
Düzenlenen programda açılış konuşması yapan Saadet Partisi Erzincan Belediye Başkan Adayı Hikmet Meydan, tüm kadınların dünya kadınlar gününü kutladı.
Meydan açıklamasında: “ Dünya Kadınlar Günü, ülkemizde ilk kez 1921 yılında 8 Mart, "Emekçi Kadınlar Günü" olarak kutlanmaya başlandı. 1975 yılında daha yaygın olarak kutlandı ve sokağa taşındı. Bizde Saadet Partisi olarak tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyoruz.
    Ülkemiz kadına yönelik şiddet ve ayrımcılığın dramatik örnekleriyle doludur. Bu konuda ortaya konan yasal çabaların yetersiz kaldığı da aşikardır. Kadınlar toplumda hak ettiği yeri, hak ettiği şekilde almalıdır. Ancak burada maalesef ciddi bir çelişki vardır. Bir yandan kadın toplumsal hayata katılsın denilmekte ancak öbür yandan başörtülü-başı açık alevi Sünni ayrımı yapılarak engel konulmaktadır. Kadın hakları konusunda samimi bir irade ortaya konacaksa, öncelikle bu çifte standart ortadan kaldırılmalı, Kılığı, Kıyafeti, inancı, mezhebi ne olursa olsun kadına yönelik her türlü ayrımcılık son bulmalıdır.
     Kadınlarımız siyasal alanda etkinliğini arttırmalı ülke yönetiminde gerektiği şekilde söz sahibi olmalıdır. İstiklal mücadelemizin kadın kahramanları Nene Hatun ve Kara Fatma Anadolu kadının efsane örnekleridir. Evladının ölüme gittiğini bilip de düğüne yolluyormuşçasına dik duranlardır. Onların fedakarlıklarını anladığımız ve mücadelelerini örnek aldığımız ölçüde, bizim için 8 Mart anlam kazanacaktır. Yoksa bazı kutlamalar, her zaman ki gibi slogandan başka bir şey olmayacaktır 8 Mart Dünya Kadınlar Günün layığı ile kutlandığı, Dünyada hiç bir kadının zulüm görmediği, Milli Görüş Belediyeciliğinin hakim olduğu, " Yeni Bir Dünya" nın habercisi 30 Mart Yerel Seçimlerinde Erzincanlı hanımların desteklerini bekliyor, Saygılarımı sunuyorum.
Daha sonra bir konuşma yapan Saadet Partisi Erzincan İl Bşk. Vekili Rukiye Şimşek Demir ise: “Kadınların insan bile sayılmayıp diri diri mezara koyulduğu bir dönemde kadına İslam değer vermiştir. Peygamber efendimizin hayatında ve en son veda hutbesinde dünyaya ilan ettiği     "Kadınların haklarını yerine getirme hususunda Allah’tan korkunuz! Zira onlar Allah’ın bir emanetidir."  Sizin onlar üzerinde hakkınız olduğu gibi onlarında sizin üzerinizde hakları vardır,” diyerek dünyaya kadın hakları bildirgesini ilan etmiştir.  Bugün ki toplumumuz ise kadına seçme ve seçilme hakkını vermesi kadın özgürlüklerinden bahsedip sadece bunu bazı günlerde icra ederek kutlamasının üzerinden ise 100 yıl bile geçmemiştir. Batının ilerici İslam’ın gerici olduğunu düşünenlere 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesi ile ilericiliğin ve saadetin temeli İslam Medeniyetindedir diyoruz.
İslam medeniyeti yolundan bu güne kadar sapmadan giden Saadet Partisi kadroları olarak diyoruz ki; Kadın demek toplumu elleriyle şekillendiren anne demektir. Toplum yapısının şekillenmesinde tesiri en güçlü unsurdur. Dolayısıyla kadın her yerde geleceğe köprü kuran, topluma damgasını vurandır. Bir günde kutlamak yerine Kadın hak ve özgürlüklerini kısıtlayan yasaları yeniden gözden geçirip Kadınlarımızın inanma, düşünce, eğitim, öğretim ve çalışma haklarını koruyup her çeşit ayrımcılığı ortadan kaldırmalıyız.
Türkiye’de ahlâki ve manevi değerleri geliştirerek, ailenin ve toplumun güçlenmesini sağlamalıyız. Saadetin temelini teşkil eden aile kurumuna maddi ve manevi destek vererek, hukukun üstünlüğünü esas alan bir anlayış yerleştirmeli ailede, huzuru tesis ederek ülkemizi ekonomik olarak kalkındırmalıyız. D-8 ler ile Dünya kadınlarının sorunlarını tüm devletler olarak çözmeliyiz.
            Yukarıda belirtilen hedeflere ulaşarak Türkiye’mizi “Yaşanabilir bir Ülke” haline getirmeliyiz.Daha sonra “Yeniden Büyük Türkiye “ ve “Yeni Bir Dünya” kurmalıyız ki Bugün kutladığımız Kadınlar Günü amacına ulaşmış olsun. Bu vesile ile toplantımıza katılan basın mensuplarına teşekkür ediyor, tüm kadınlarımızın 8 mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyoruz” şeklinde konuştu.              
Editör: Doğu Gazetesi