Sabancı Vakfı, Birleşmiş Milletler Kadınların İnsan Haklarının Geliştirilmesi Ortak Programı (BMOP) kapsamında uyguladığı Hibe Programı’nın ikinci yılında da Ortak Program illerindeki sivil toplum kuruluşlarına hibe desteği verecek. Sabancı Vakfı Hibe Programı’na toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik proje hazırlayan pilot illerdeki sivil toplum kuruluşları başvuru yapabilecek.  20 Aralık’ta başlayan Sabancı Vakfı Hibe Programı’na başvurular, 3 Mart 2014’e kadar devam edecek.
            Sabancı Vakfı, hibe başvurusu yapmak isteyen sivil toplum kuruluşlarına, Hibe Programı başvuru kriterlerinin anlatılacağı ve proje yazımı eğitiminin verileceği bir bilgilendirme toplantısı düzenleyecek. Erzincan’daki sivil toplum kuruluşları, 14 Ocak 2014 Salı günü saat 10:00’da Çok Amaçlı Belediye Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecek toplantıda bir araya gelecek. Toplantıya, yerel yönetimler ve üniversiteler de katılabilecek.
 BMOP Hakkında
Sabancı Vakfı’nın finansal desteği ile 2012’nin Eylül ayında uygulanmaya başlanan ve 2015 yılında tamamlanacak olan BMOP, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi (UNWOMEN) ve Sabancı Üniversitesi uygulayıcılığı; İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Türkiye Belediyeler Birliği işbirliği ile yürütülüyor.       
BMOP kapsamında yürütülen Sabancı Vakfı Hibe Programı’ndan, 2014 yılında Erzincan’ın yanı sıra; Aydın, Çanakkale, Edirne, Eskişehir, Kahramanmaraş, Kastamonu, Kayseri, Kocaeli ve Ordu’daki sivil toplum kuruluşları da yararlanabilecek. Hibe Programı’ndan 2013 yılında hibe almaya hak kazanan 8 ilden toplam 9 proje halen yürütülüyor. 
Editör: Doğu Gazetesi