Bakan Demircan, geldiği Erzincan Havalimanında Vali Ali Arslantaş, AK Partii Erzincan Milletvekilleri Sebahattin Karakelle ve Serkan Bayram, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy ile kurum yöneticilerince karşılandı.

Sağlık standardının giderek arttığını ve çıtanın belirli bir yere geldiğini belirten Demircan; “Sağlık bakanlığı görevini bizlere tevdi eden değerli Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Öncelikle bir görevi de söylemiş olayım. Sayın Cumhurbaşkanımızı ve sayın başbakanımızın sizlere selamları var onu da iletmiş olayım. Türkiye 2003’ten beri bütün alanlarda olduğu gibi sağlık alanında da güzel gelişmelere sahne oldu. Sağlıkta önemli dönüşümler yapıldı. Önce tek çatı altında toplandı. Daha sonra farklı kurumlar tarafından yönetilen hastaneler, onlarda birleştirildi. Sağlık standardı ülkemizde arttı ve çıta önemli yerlere geldi. Biz buna sağlıkta dönüşüm dönemi diyoruz. Sağlıkta dönüşüm gerçekleşti. Şimdi ise sağlıkta gelişim ve kalite dönemine girdik. Biz gelişen canlı ve dinamik bir ülkeyiz. Elbette ki bu nedenle sağlık alanında ki çalışmalar bulundukları yerde kalmayacak, yerinde saymayacak gelişimi devam edecek tıpkı diğer alanlarda olduğu gibi. Türkiye coğrafyası dünyanın en umut vaat eden, güçlü ve aynı zamanda insanlığın vicdanı olma onurunu yakasında taşıyan bir ülke. Bu aziz millet, bin tane mülteciyi alamayan Avrupa karşısında 3.5 Milyon mülteciyi bağrına basmış, her türlü hizmeti vermiştir. İnsanlığın vicdani görevini yapmış, bunu tarihte de yaptık bundan sonra da yapacağız. Bu aziz millet her şeyin üstesinden gelecek bir millettir.

Elbette sağlık hizmetleri önemli. Sağlık hizmeti insanların daha ana rahmine düşmeden sizlerle ilgilenir ve sizler insan olarak bu dünya hayatımızda ki başlangıçtan sonuna kadar hizmet eder, artık bitti tatil dönemindeyiz diyemeyiz, sağlık hizmeti böyle bir şey. Elbette ki insanların sadece tedavi hizmetlerinde değil, bütün sağlıkta önleyici hizmette de varız biz. Yani önce hasta olmanın önüne geçmeliyiz, şu an uğraşıyoruz. Bir kurumumuz tamamen buna yönelik çalışıyor. Öbür taraftan bu çalışmalara rağmen hasta olursa insanımız elimizden geleni en yüksek standartta yapmak görevimiz var. Türkiye şu anda dünya standartları üzerinde bir sağlık hizmeti yürütüyor. Bu giderek daha da yukarıya çıkıyor daha da çıkacak inşallah. Şehir hastaneleri modelini daha da geliştireceğiz. İkinci basmak, üçüncü basamak hastanelerimizin hizmetini o standarda getiriyoruz. Ve bu bize şunu sağlayacak; Türkiye sağlık alanında sadece 80 Milyon kendi vatandaşına, 3.5 Milyon mülteciye değil, çevresinden ve uzaklardan gelip tedavi olmak isteyenlere de hizmet verme konumuna hızla gidiyor. Biz bir yönüyle buna sağlık turizmi diyebiliriz. Türkiye sağlık turizminde rakam yukarıya doğru tırmanıyor ve önümüzde ki hedef 25 Milyar dolar yıl. En son bir gelişmeden bahsedeyim. Pakistan ile yaptığımız bir protokol gereği oradaki kardeşlerimiz Türkiye’de karaciğer transplantasyonu ameliyatı için buraya geliyorlar. Bunu gibi birçok alanda sağlık hizmeti veriyoruz. Türkiye sağlık hizmetinde halkın memnuniyet oranı %35-40’lardan, %70-75’lere çıktı. Tabi bu burada kalmayacak bunu daha da yukarılara taşımak zorundayız. Bu hizmetin kalitesini sürdürülebilir olması, geliştirilmesi, arttırılması hizmeti veren ile birlikte ve alan ile birlikte verenin de memnuniyeti üzerine oturur. Biz bunu da ilke olarak benimsedik ve diyoruz ki, sağlık hizmeti bir bütündür. Sağlık hizmetinde çalışan da alanda birlikte memnun olacaklar. Bunun çalışmaları yapılıyor ve yapılmaya devam edecektir.

“ERZİNCAN’IMIZ SAĞLIKTA HAK ETTİĞİ SEVİYEDE OLMALI”

Erzincan özelimize gelince sağlık hizmetleri ile ilgili ne var ne yok onları bir gidelim yerinde görelim dedik. Elbette ki 2003’ten beri sağlık alanında Erzincan’da da mükemmel bir seviye kazanmışız ama burada durmamalı. Erzincan’ımızda sağlıkta hak ettiği seviye olmalı. Değerli başbakanımızla kendilerinin de talimatları ve izni ile geldi. Sağlıkta ilk ziyaretimizi Erzincan’a yaptık. Burada sağlık konularını masaya yatıracağız. Burada Erzincan’a bu çalışmadan sonra inşallah müjdeli haberlerimiz olacak. Bunları da sizlerle paylaşacağız. Erzincan’ımız bizim canımız. Ben Erzurum’da okudum bu nedenle Erzincan’ı çok iyi bilirim. Uçaktan indiğimde gördüm ki Erzincan mesafe kat etmiş, daha da güzel mesafeler kat edecek. Bu konuda elimizden geleni, üzerimize düşeni el birliği ile yapacağız” dedi.

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan daha sonra 3. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş'ı makamında ziyaret etti. Bakan Demircan daha sonra Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yatan hastaları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti. Erzincan Devlet Hastanesi’ni de ziyaret eden Bakan Demircan yetkililerden hastanenin durumu hakkında bilgiler aldı. Bakan Demircan Erzincan ziyaretleri kapsamında son olarak Erzincan Değerlendirme Toplantısına katılarak Erzincan’da sağlık alanında detaylı brifing aldı.

Editör: Doğu Gazetesi