Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Erzincan’lı iş adamı Tan Ticaret Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Tan’ın daveti üzerine Erzincan da sağlık sektöründe önemli başarılara imza atmış olan Erzincan Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yapmakta olan öğretim üyesi ve hekimler ile düzenlemiş olduğu yemek programında bir araya geldi.

Düzenlenen programa Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Erzincan Üniversitesi Rektörü İlyas Çapoğlu, Erzincan’lı iş adamı Tan Ticaret Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Tan, Erzincan Üniversitesi öğretim üyeleri ve sağlık çalışanları katıldı.

Tan düzenlemiş olduğu yemek programında yaptığı konuşmada,'' Erzincan da ki hastaların artık başka bir ile gitmediğini tam tersi başka illerden Erzincan’a tedavi olmak için gelen hastaların olduğunu belirterek, “Sayın Rektörümle otururken Erzincan da ki hekimlerimize bir teşekkür yemeği düzenlemek istiyorum dedim. Böyle bir organizasyonu düşünmemin sebebi ben 55 yaşındayım. Ben 15 yaşında iken Erzurum’da büyük bir hastane vardı. Yolda giderken çok insanlar öldü. Kalpten öldü başka bir şeyden öldü. Ama artık insanlar bir anjiyo için başka bir ile gitmiyor. Ben hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum. Artık biz Erzurum’a gitmiyoruz. Erzurum’dan, Gümüşhane’den, Kastamonu’dan hasta ilimize geliyor. Ben bundan büyük bir iftihar duyuyorum.” Dedi.

Daha sonra konuşan Erzincan Üniversitesi Rektörü İlyas Çapoğlu yaptığı konuşmada; “Yaklaşık 5 yıldır Eğitim ve Araştırma Hastanesi hizmet veriyor. Uzmanı, öğretim üyesi ve araştırma görevlisi ile hepsi bir ideal doğrultusunda canla başla gerçekten önemli bir mücadele örneği vererek burada hizmet veriyorsunuz. Bunu şehirde herkes dile getiriyor. Burada elde edilen başarıyı, başarı öykülerini herkes anlatıyor. Erzincan’ın hasretini beklentilerini karşıladı bu ekip. Burada olmayan arkadaşlarımızda var. Çeşitli vesilelerle gelmek isteyipte gelemeyen arkadaşlarımızda var. Daha önce hizmet etmiş bu şehirden göç etmiş arkadaşlarımızda var. Hepsi burada rol üstlendiler. Başarılara imza attılar. Hepsine buradan teşekkür ediyorum. Süleyman Bey gibi hassas düşünen pek çok kişi var bu şehirde Süleyman Bey de onlardan birisi. Biz her alanda; kardiyovasküler alandan büyük alanlara kadar, Dâhiliye birimlerinin hemen hemen her alanında profesyonel sağlık hizmeti veren bir konuma geldik. Bu şehrin ve yöneticilerinin desteği ile ve asıl mutfakta çalışan siz kahramanlarla bunu başardık. İnşallah daha güzel şeyleri, daha iyi hizmetleri başaracağız yarın için. Hizmet sektöründe biliyorsunuz her zaman daha iyisi vardır. Bugün iyi diye sunduğumuz hizmet yarın yetersiz kalabiliyor. Hep hedefimiz daha iyisini sunmak adına olacak. “dedi.

 

Son olarak konuşan Erzincan Valisi Süleyman Kahraman ise yaptığı konuşmada ,''sağlık çalışanlarının başarılı fedakârlıklarının görülmesi gerektiğine değinerek, iş adamı Süleyman Tan’ın göstermiş olduğu bu vefa örneğini herkesin göstermesi gerektiğini söyledi.  Vali Kahraman konuşmasının devamında; “Bir söz var; “marifet iltifata tabiidir” Elbette hocalarımız elinden geleni yapıyorlar. Fedakârlıkta yapıyorlar ama bunun görülmesi gerekiyor. Elbette ki Allah görüyor. Ama kulunda görmesi lazım. Halka hizmet hakka hizmettir. Hakikaten sizler gerek tıpta, gerek öğretim üyesi olarak, bir öğretmen, bir yönetici olarak kendinizi hizmete adamış bireyler olarak elbette takdir edilmesi gereken kişilersiniz. Ben zaman zaman hastaneyi ziyaret ederek, hastalarımızı ziyaret ediyorum. Hastalarımızın hastalığının ne olduğunu biliyoruz fakat hastalarımızda bazen ümitsiz olan vakalarla karşılaşıyorsunuz. Buna rağmen yinede yılmayıp uğraşarak o hastayı iyileştiriyorsunuz. Böylelikle insan mutluluktan uçuyor. Bu ümitsiz gözüken ama sizlerin müdahalesi, yakın alakası, bilgi ve tecrübesi sayesinde hastalarımız sağlığına kavuşuyor. Elbette derdi veren Allah’tır. Çaresi de yinede Allah’tan ama Doktor olmasa bu iş olmuyor. Ben bir Vali olarak hastaya müdahale edemem. Ama sizler bu işin uzmanı olduğunuz için Allah bu şekilde bir düzen sağlamış. Ben bu durumu göründe çok sevindim. Sizlerin bu fedakârlıkları görmek gerekiyor. Süleyman Bey’in bu vefa örneğini gösterdiği için ben kendisine teşekkür ediyorum. Allah bu başarılarınızın devamını nasip eylesin. Diğer iş adamlarımızın, esnafımızın, hayırsever insanlarımızın da bu vefa örneğini göstermesi lazım. Bu güzel örneklerin çoğaltılması gerekiyor.”dedi.

Programın sonunda Vali Süleyman Kahraman, Erzincan’da sağlık alanında özverili bir başarı sergileyen tüm sağlık çalışanlarına adına Erzincan Üniversitesi Rektörü İlyas Çağoğlu’na plaket hediye etti.

 

Editör: Doğu Gazetesi