Proje kapsamında Erzincan Şehit Pilot Teğmen Serkan Sağır ilkokulunda diş sağlık seti dağıtım programı düzenlendi.  

Düzenlenen programa Erzincan Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mesut Turan, Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Asuman Kahraman Tezel, Erzincan Şehit Pilot Teğmen Serkan Sağır İlkokulu Müdürü İrfan Atlı, Erzincan Halk Sağlığı Müdürlüğü Şube Müdürleri Ömer Ören, Yusuf Kasımoğlu katıldı. 

‘Sağlıklı Dişler, Sağlıklı Nesiller’ projesi, kapsamında açılış konuşması yapan Erzincan Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mesut Turan; “ Sevgili öğrencilerimiz, bugün konumuz sağlık, bizlerde sizler gibi yıllar önce öğrenciydik. İlkokul okuduk, ortaokul, lise ve üniversite okuduk. Ancak hiçbir zaman dişlerimizi fırçalamayı ihmal etmedik. Sağlıklı beslendik. Sağlıklı yaşadık. Bugün burada bulunmamızın amacı, sizlere sağlıklı beslenme, dişlerimizi fırçalama, sağlık alışkanlığı ile ilgili sizlere bilgilendirmeler yapacağız. Bugün doktor ve hemşire ablalarınız sizlere sağlıklı beslenme ve diş fırçalama ile ilgili bilgiler verecekler. Nasıl sağlıklı yaşayacaksınız, sağlıklı beslenme nedir. Sağlık nedir, dişlerimizi nasıl fırçalarız bu konularla ilgili sizlere bilgiler verecekler. Çok sevgili öğrencilerimiz okulda başarılı olmak için sağlıklı olmamız gerekiyor. Sağlıklı olmamız için sağlıklı beslenmemiz gerekiyor. Okula gelmeden önce sabah kahvaltımızı mutlaka yapacağız ve kahvaltımızı yaptıktan sonra mutlaka dişlerimizi fırçalayacağız. Şimdi bugün sizlere diş sağlık seti dağıtacağız. Diş fırçası, diş macunu, bununla ilgili boyama kitapları dağıtacağız. Sizlere dağıttığımız bu diş seti sonrasında, sizlerde mutlaka dişlerinizi fırçalayacaksınız. 'Diş sağlığı konusunda günde 2 kez en az iki dakika olacak şekilde dişlerin çok güzel fırçalanması gerekiyor. Diş sağlığı hem kalp sağlığımızı, hem mide sağlığımızı vücudumuzdaki diğer organlarımızın sağlığını çok fazla etkiliyor. Bu yüzden her gün düzenli olarak dişlerimizi fırçalayalım” diye konuştu. 

Konuşmaların ardından öğrencilere diş sağlık setleri dağıtıldı.  

 

Sağlık Bakanlığı’nın başlattığı proje ile ilgili açıklamalarda bulundu. Eryılmaz, “Bakanlığımız tarafından koruyucu ağız ve diş sağlığı faaliyetleri kapsamında başlatılan, ‘Sağlıklı Dişler, Sağlıklı Nesiller’ proje çalışmaları, Gönen Toplum Sağlığı Merkezi tarafından hızla yürütülmektedir. Gönen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile işbirliği içerisinde 60 ayını doldurmuş anasınıfı öğrencilerine florürlü vernik uygulaması, çocuklarımızın diş hekimimiz tarafından muayeneleri gerçekleştirildikten sonra sağlık personelimiz tarafından yapılmaktadır. İlçemizdeki ana okul ve ilkokullarda 1. ve 2. sınıf öğrencilerine ‘Ağız Diş Sağlığı, Beslenme, Çürük ve Oral Hijyen’ konularında eğitimler gerçekleştirilmektedir. Eğitim sonunda öğrencilerimize bakanlığımız tarafından hazırlanan diş fırçası ve diş macunu seti hediye edilmektedir. Dr .Cem Eryılmaz, bu kapsamda Gönen Devlet Hastanesi Diş Tabibi Tuğba Ateş, Toplum Sağlığı Merkezi Hemşireleri Sevda Verimli ,Birsen Görgülü, Pınar Korkmaz ve Kübra Üçkan tarafından oluşturulan ekibimiz tarafından proje gerçekleştirilmektedir. Projemizin amacı, küçük yaşlarda diş sağlığı farkındalığını, diş bakımının önemini çocuklarımıza aşılayarak sağlıklı nesiller yetiştirmektir” dedi. 

 

Editör: Doğu Gazetesi